AKTUELNO

Još jedna uspešna emisija "Praznik za stomak"!

I ovog utorka su u kuhinji bili Jovana Tomić Matora, Milan Janković Čorba i Bora Santana, spremni za još jednu emisiju "Praznik za stomak". Na samom početku emisije najavili su današnji meni, a onda su krenuli sa pripremom.

Današnju emisiju smo posvetili deci, drugačije je, svi recepti su unikatni - rekla je Matora.
Danas ćemo pokazati neka tri brza a zdrava jela. Pokazaćemo vam i razliku između hrane u gradu i selu - dodao je Janković.

Foto: TV Pink Printscreen

Imamo kuvanu piletinu sa salatom od cvekle, ima specifičnu boju, biće primamljivo oku - rekao je Čorba.
Hteli smo da se igramo sa bojama, pa ćemo slatki doručak napraviti od banana, palačinke, i krenućemo od njih - rekla je Matora.

Dok su pripremali palačinke od banana, Bora je pitao Čorbu kako je njegov sin odgajan, i na koji način su njega hranili dok je bio mali.

Moj Despot je imao tu sreću da odraste na selu, a imali smo im baštu. I malo po malo je od malena naučio da jede te zdrave namirnice, pa nismo imali problema. Gledali smo da detetu bude zanimljivo za oko, da se igra sa hranom - pričao je Čorba.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako možemo da ih navedemo da jedu tu zdravu palačinku? - pitao je Čorba.
Ima ovde dosta ugljenih hidrata, imamo i jaja, hranljiva je. Preporučljiva je za doručak. Zbog zuba i stomaka, treba voditi računa i o voću koje koristimo - odgovorio je Čorba.

Matora i Čorba su krenuli sa spremanjem i pice od brokolija, a uz to su i objašnjavali nutritivne vrednosti namirnica koje su upotrebili.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovu picu sam pravio u Kuvajtu, i sam sam je smislio - govorio je Čorab.

Čorba je napravio i dresing za palačinke, a onda je usledila i dekoracija na dasci.Matora je imala tu čast da prvi put servira hranu po njenoj želji,a degustator Nenad Lazić Neca je bio spreman da degustira. I Teodora Bilanović je stigla kako bi zapevala jednu od dečijih pesama, pa ulepšala emisiju za kraj.

Foto: TV Pink Printscreen

Na kraju su prikazali finalni proizvod, a i oni i degustatori su bili jako zadovoljni prikazanim. Neca je prokomentarisao jelo, a onda uživao u ukusima.

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije u nastavku.

Autor: I.P.

#Zadruga