AKTUELNO

Ministar finansija Srbije Siniša Mali rekao je direktorima u Poreskoj upravi da imaju dobre rezultate, ali da mogu da budu još bolji i da će zbog toga formirati radnu grupu koja bi trebalo da ubrza reformu Uprave.

Kako navodi list "Blic", Mali se u petak sastao sa 12 zamenika direktora Poreske uprave i od njih tražio ključne tačke koje otežavaju rad privrede i usporavaju privredni rast države.

Na sastanku koji je bio zatvoren za javnost, Mali je sa njima razgovarao o izazovima sa kojima se poreznici suočavaju, potezima koje treba preduzeti i činjenici da se Poreska uprava mora modernizovati, zbog čega je odlučio da formira radnu grupu koja bi trebalo da ubrza reformu Poreske uprave, uključujući skraćenje rokova za povraćaj PDV-a, podizanje poreskih prihoda i bolju poresku disciplinu, prenosi list.

Izvor "Blica" rekao je da je ministru finansija prioritet modernizacija Poreske uprave, o čemu svedoči to što će on predsedavati radnom grupom koja će se sastajati jednom nedeljno.

- U petak je razgovarao sa direktorkom Poreske uprave Draganom Marković i svim njenim pomoćnicima. Oni su mu predstavili rezultate svojih sektora i istakli najveće izazove. Zaključak je da imaju dobre rezultate, ali da to sve može da bude još bolje i da će se time baviti radna grupa - rekao je neimenovani izvor.

Kako je naveo, na sastanku je konstatovano i da se na transformaciji Poreske uprave radi već nekoliko godina, da su rezultati dobri, ali da je potrebno da se jos više uradi.

Navodi se i da se Mali osvrnuo i na smanjenje broja organizacionih jedinica uprave sa 178 na 78, sa akcentom da će se na tome raditi i dalje.

Istovremeno, Mali je pozdravio i to što se sve poreske prijave mogu raditi elektronskim putem i osnivanje Centra za pružanje usluga poreskim obveznicima.

#Porez

#Reforme

#Siniša Mali

'