AKTUELNO

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa Sebastijanom Sosom, stalnim predstavnikom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji, čija će delegacija početkom sledeće nedelje boraviti u Beogradu.

Mali i Sosa su razgovarali o novom aranžmanu sa MMF-om koji za cilj ima očuvanje makroekonomske i fiskalne stabilnosti, kao i sprovođenje strukturnih reformi koje će podstaći brži i održiv rast na srednji i duži rok, navodi se u saopštenju Ministarstva finansija.

Kako se navodi, sagovornici su se saglasili da su u poslednje četiri godine postignuti odlični finansijski rezultati, kao i da će u narednom periodu najveći izazov biti da se nađu novi izvori rasta.

Foto: Ministarstvo finansija

Sosa je istakao da je važno da se ulaže u javne investicije, a Mali je rekao da se upravo time bavio u Gradu Beogradu, i da su u toj oblasti postignuti odlični rezultati, navodi se u saopštenju.

Mali i Sosa su razgovarali i o neophodnoj reformi Poreske uprave, kao i o novom Zakonu o naknadama, koji će, ocenjuje se, unaprediti poslovno okruženje.

Sosa je čestitao novoizabranom ministru finansija na toj funkciji, i poželeo mu mnogo sreće u budućem radu, istakavši da je pred njim važan posao.

Delegacija MMF-a, predvođena Džejmsom Rufom, boraviće u Beogradu od 11. do 13. juna.

#Ekonomija

#Siniša Mali

'