AKTUELNO

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju konferencije "The Economist: Svet u 2017".

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da niko ne treba da bude zabrinut za budućnost Srbije, jer ona sada ima stabilnu ekonomsku situaciju, a naša ekonomija se zasniva na uređenim javnim finansijama, poručio je  premijer, osvrćući se na činjenicu da su Američke fedralne rezerve podigle referentnu kamatnu stopu na 0,75 odsto.

Foto: Tanjug

- Naš javni dug sada se povećao za 80 miliona evra, i eto vidite, kako njima jedna bezznačajna stvar nama može da bude jako važna - rekao je Vučić.

-  Situacija u svetu je komplikovana i u političkom i u ekonomskom smislu. Situacija u Srbiji je takođe komplikovana, ali sa boljom perspektivom i lepšim izgledima - rekao je predsednik vlade na skupu u Skupštini Srbije.

- Pitanje je samo možemo li da održimo ozbiljnost i možemo li da se ponašamo odgovorno? U protivnom, bitku ćemo da izgubimo, kao bezbroj puta do sada.  Ako budemo dovoljno odogvorni i pametni uveren sam da ćemo u tome da uspemo - rekao je premijer.

Kako je istakao, stabilne javne finansije su okosnica svega, najviše da se problemi lakše prevalize.

Foto: Tanjug

- Ukoliko imamo čvrste javne finansije, prevazilazimo sve bez problema. Plaćamo sve što nam dolazi i kao dolarske kamate i mislim da smo sve svoje prilike iskoristili. Zahvalan sam građanima i oni će uskoro osetiti nešto bolji život i to će osećati iz godine u godinu - dodao je on.

On je istakao da Srbija ima stabilne izglede za buduću ekonomiju, i da se očekuje značajan rast.

-  Iz godine u godinu živeće se bolje, ali za to nam je potrebno ulaganje i ustaljene radne navike - dodao je.

Vučić je to rekao da je jedina primedba MMF-a u vezi sa Srbijagasom, a da smo sve druge probleme otklonili i da ćemo proći sve revizije kao što građani očekuju i što je za njih veoma važno.

J. Stanković/I. P

#Aleksandar Vučić

#Sastanak

#Skupština Srbije

'