AKTUELNO

Osim novorođenčetu, poklon se obavezno donosi i majci.

Narodni običaji nalažu da se ne ide na babine prvih 40 dana od rođenja deteta. To, naravno, ne važi za najbliže rođake kojima rođenje deteta pored velike radosti i ushićenja donosi i nelagodu prilikom pomisli na kupovinu poklona.

Foto: Pixabay.com

KLASIKA

Novac je i danas najpopularniji dar. Kada bebu vidite prvi put, ispod jastuka joj stavite novac, uz neizbežnu poruku "da kupi batu ili seku".Nije važno koliko, ali važno je da bebu darujete.

Dukati i nakit su takođe poklon koji odoleva vremenu, a oni sa dubljim džepom u zlatarama mogu kupiti i kašike za bebe od plemenitog metala (po izboru) sa ugraviranim imenom.

Ako su vam ovi darovi suviše "kliše", a maštoviti ste, imate vremena i novca, pokloni za bebe i novopečene mame mogu biti prava avantura za kreativce.

Foto: Pixabay.com

PRAKTIČNI POKLONI

Roditelji se sigurno neće buniti ako bebi kupite nešto korisno – poput bebi alarma, vreće za spavanje, auto-sedišta, kadice, grejača za flašice, teretana za bebe ili sve popularnija ležaljka za bebe u kojoj će podjednako uživati i mama i beba.

BEBI KORPA

U korpu možete spakovati pelene (njih nikada nije dosta), bebi kozmetiku, mekane male igračkice, ćebence sa bebinim imenom i voće za mamu.

NEOBIČNI POKLONI

Moderan i popularan poklon je porodični foto sešn. To će mami sigurno vratiti osmeh na lice, a istovremeno im osigurati lepe uspomene. Dobra opcija za darivanje novorođenčeta je i unikatni okvir za trodimenzionalni otisak dečije ručice i nogice.

Foto: Pixabay.com

RADOSNICA

Svaki roditelj beleži najznačajnije trenutke u životu deteta, kako bi jednog dana moglo da vidi kada mu je ispao prvi zubić, koju je prvu reč izgovorio, kada je naučio da čita, koji je broj cipela nosio, kada je prohodao. Kupovinom “Bebinog dnevnik" olakšaćete roditeljima posao.

PAŽLJIVO UPAKUJTE POKLON

Ako ste rešili da bebi poklonite ćebence, garderobu ili pelene potrudite se da poklon maštovito spakujete. Uvijte poklone u vidu kapkejka, napravite tortu, leptira od pelena, lizalice od peškirića.

S. M.

#Beba

#Novac

#Pelene

#Poklon

'