AKTUELNO

Pripadnici Sektora za vanredne situacije povodom obeležavanja Međunarodnog dana vatrogasaca u Vatrogasno - spasilačkoj brigadi Beograd bili su domaćini mališanima iz vrtića "Trešnjober" kojima su kroz niz vežbi edukativnog karaktera približili zanimanje vatrogasaca i upoznali ih sa bezbednim ponašanjem u slučaju požara.

Pomoćnik načelnika Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Goran Nikolić čestitao je vatrogascima njihov dan i istakao da su vatrogasci - spasioci u Srbiji prethodne godine spasili oko 1.800 ljudi, a od početka ove godine više od 350.

Foto: Tanjug

- Vatrogasci su uvek spremni da reaguju, 24 sata 365 dana u godini. Osim gašenja požara vatrogasci - spasioci intervenišu i u slučajevima saobraćajnih nezgoda, hemijskih akcidenata, poplavama i ruševinama - naveo je Nikolić.

On je istakao da su vatrogasci spasioci odučili da današnji dan obeleže sa mališanima.

Foto: Tanjug

- To nije samo aktivnost za današnji dan. Mi redovno tokom cele godine radimo sa mališanima iz vrtića i osnovcima na edukaciji - rekao je Nikolić.

Komandant Vatrogasno - spasilačke brigade Beograd Mile Jovičić zahvalio se svim vatrogascima spasiocima na doprinosu, koji dugi niz godina unazad, daju u zaštiti života i imovine građana Republike Srbije.

Foto: Tanjug

- Posao vatrogasaca spasilaca je veoma težak i odgovoran. Uvek smo spremni na izazove i tu smo da pružimo neophodnu pomoć građanima u nevolji - rekao je Jovičić, saopštio je MUP.

#Vatrogasci

#Vrtić

'