AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje roditeljima dečaka koji je 3. maja 2023. godine počinio masovno ubistvo u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Maloletni ubica saslušan je kao svedok u sudskom postupku koji se vodi protiv njegovih roditelja. Iskaz pri kom je na prethodnom suđenju potpuno ostao, dao je sredinom jula prošle godine putem video linka.

Kosta Kecmanović, kako saznajemo, nije dobio status posebno osetljivog svedoka što su njegovi branioci tražili.

Dečak ubica nastavio je svedočenje odgovarajući na pitanja članova porodica nastradalih, ali i na pitanja svojih roditelja budući da su oni to na prošlom ročištu zatražili od sudije.

Kako su ranije pisali mediji, roditelji su spremili 250 pitanja za đaka ubicu.

Nije isključeno da će nakon toga Kosta ponovo odgovarati na pitanja Tužilaštva.

On je za govornicu stao u 10:18 časova i počeo da iznosi svoje svedočenje. Prema pisanju medija, ispitivanje je započela majka ubijenog dečaka Suzana Čikić koja je na prethodnom suđenju već postavljala pitanja svedoku.

Bio u lošim odnosima sa majkom

Dečak ubica je u svojstvu svedoka u sudnici potvrdio navode optužnice protiv njegovog oca, da je lako došao do oružja koje je čuvao u stanu i iz njega ispalio hice. Takođe, on je naveo da je glavni okidač da počini ovakav zločin bila njegova majka. Kako su mediji preneli, dečak je tokom ispitivanja rekao da je majka stalno od njega zahtevala da bude najbolji, a da je vikala na njega kada to nije bio.

Autor: Snežana Milovanov