AKTUELNO

Trudnica i njen suprug udavili su se na odmoru na Havajima, nakon čega je njihov 18-mesečni sin ostao siroče.

Ilja (25) i Sofija (26) Caruk iz Snohomiša u Vašingtonu ronili su uz obalu rezervata prirodnog područja Ahihi-Kinau na Mauiju kada su u subotu naišli na poteškoće. Vatrogasna služba odmah je izašla na lice mesta kako bi im pomogla.

Spasioci nisu ništa mogli

Kada su spasioci stigli na lice mesta, pronašli su Sofiju bez svesti i izvukli su je iz vode. Nažalost, bračni par je proglašen mrtvim.

Vatrogasna služba je saopštila da su uslovi za ronjenje tog dana bili relativno mirni i da oblast nije poznata po plimama.

Područje u kojem je par plivao nema spasioce, a najbliža spasilačka stanica nalazi se u Makena State Bič Parku, prema Honolulu Star-Advertiser.

Bila trudna

Sofija je bila trudna i čekala je devojčicu, prema rečima Andreja Tupikova, koji je pokrenuo kampanju na GoFundMe kako bi se skupio novac za njihovu sahranu. Objavio je i fotografiju para sa sinom.

U trenutku tragedije, njihov sin Logan je bio sa tetkom i tečom, prenosi Daily mail. Tupikov je rekao da je par bio aktivan u crkvi, da je Sofija imala glas anđela i da su pevali u horu.

Na GoFundMe je prikupljeno više od 100.000 dolara, što je bio cilj. Novac će biti potrošen na sahranu kao i na prebacivanje njihovih tela u Vašington.

Autor: Marija Radić