AKTUELNO

U Višem sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Vladimiru i Miljani Kecmanović, ocu i majci dečaka koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro svojih drugara i radnika obezbeđenja.

Na suđenje je, kako Pink.rs saznaje, došla nastavnica istorije, pa se očekuje da današnje ročište traje nešto duže.

Foto: Pink.rs

Nastavnica istorije Tatjana S. teško je ranjena u krvavom piru koji se dogodio jutros u OŠ "Vladislav Ribnikar", kada je đak upucao i ubio osmoro dece i čuvara škole

Na prethodno održanom ročištu, koje je inače zatvoreno za javnost, podsetimo, bila je između ostalog pozvana i baba po majci dečaka ubice, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo i odbila da svedoči protiv svoje ćerke Miljane Kecmanović, koja je optužena jer je njen DNK pronađen na jednoj čauri u učionici gde je njen sin počinio masakr.

Foto: Pink.rs

S druge strane, otac dečaka, Vladimir Kecmanović, optužen je da je izvršio krivično delo - teško delo protiv opšte sigurnosti, s obzirom na to da je dete od 13 godina, koliko je imao u vreme izvršenja zločina, vodio u streljanu i učio da puca, kao i da nije adekvatno čuvao oružje koje je posedovao u kući. Optuženi Kecmanović nalazi se u prtivoru od 3. maja prošle godine, a oba roditelja dečaka ubice od samog početka negiraju krivicu za dela za koja se terete.

Dečak ubica, podsećanja radi, ubio je 3. maja 2023. godine devetoro svojih vršnjaka i radnika obezbeđenja, kada je pucao iz dva očeva pištolja koja je uzeo dva dana ranije. On ih je, podsetimo, kobnog dana stavio u svoj ranac, otišao u školu i tokom prvog časa ubio 10 osoba, a ranio još petoro dece, kao i nastavnicu istorije. Dečak u vreme izvršenja zločina nije imao navršenih 14 godina, stoga nije krivično odgovoran.

Video: Pink.rs