AKTUELNO

Bora Đorđević preminuo je u 71. godini u Ljubljani, a sahrana će biti organizovana danas u Čačku, po njegovoj želji.

Komemoracija će biti održana u Kulturnom centru Čačak, koji se nalazi na Trgu narodnog ustanka sa početkom u 11 časova gde će njegove kolege i prijatelji da se poslednji put oproste od legendarnog muzičara.

Foto: Pink.rs

Među prvima na komemoraciju su stigli Zoran Dašić Daša iz grupe "Legendi", harmonikaš Miša Mijatović, Milan Đurđević iz "Nevernih beba", Dejan Petrović, reper i bivši rijaliti učesnik Milan Janković Čorba, Dragi Jelić...

Foto: Pink.rs

Redovi za upisivanje u knjigu žalosti su dugi.

Primanje saučešća zakazano je u 13 časova u kapeli na Gradskom groblju u Čačku, opelo počinje u 14 časova, a sahrana je zakazana za 14 sati i 30 minuta - potvrđeno je za RINU iz kabineta gradonačelnika Čačka.

Foto: Pink.rs

Muk je zavladao u Čačku, a neposredno pred komemoraciju, ispred kapele je ostavljen ogroman venac sa dve ukrštene gitare, uz reči "Poslednji pozdrav našem Bori".

- Urkstite dve gitare nek to bude spomenik - čuvena je pesma koju je Bora napisao kada se razboleo

Foto: Pink.rs

"Napustio nas je prijatelj"

Podsetimo, Bora Đorđević umro je u Sloveniji. Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.

- Poštovani prijatelji, sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević. 01.11.1952- 04.09.2024 - piše u objavi.

Autor: N.Brajović