AKTUELNO

Advokat Nemanja Berić ležao je u zatvoru u Hrvatskoj zbog pesme.

Berić je rekao da je krenuo za Knin da bi bio na praznik Preobraženje u manastiru Krka, gde je kršten.

- Ja sam došao oko7 časova na kućicu na graničnom prelazu Bajakovo, pevao sam neku pesmu 'Do Dinare niđe ne stajem'... Kada je krenuo policajac da mi vrati pasoš, verovatno je negde video da ima nešto... Onda mi je sa strane došao ushićen policajac koji je rekao da mora da me uhapsi, jer sam na poternici - kazao je Berić za Pink.

Kako je rekao, stavljene su mu i lisice, kao najvećem kriminalcu.

Foto: TV Pink Printscreen

- Oni su imali u svom sistemu da ja imam prekršaj, oni su pozvali PS Knin da vide da li mogu da uruče nalog, pa da se prijavim, ali su rekli da moram doći maricom - ispričao je Berić.

Opisao je i jeziv put ka Šibeniku u vozilu u kojem nije mogao ni da se drži.

- Tokom mog transporta su zvali iz PS Knin jedno puta - kazao je Berić i dodao da je on za ovo bio spreman svaki put kad krene.

Kako kaže, njih bole što Srbi idu tamo, što on okupi više ljudi.

- Hrvatska policija je bila prema meni korektna... Odbio sam da ručam, hteo sam da odbijem i hranu i vodu, ali policajac mi to nije savetovao... Nije problem da odslužim kaznu kada sam kriv, ali ja nikog nisam uvredio - ispričao je Berić.

Foto: TV Pink Printscreen

Otkrio je i da ga je njegov dželat ošamario čim je potpisao da nije maltretiran, a njegov kolega (drugi policajac) je pevao Tompsonove pesme. Dodaje i da su hrvatski policajci huškali druge zatvorenike kako bi ga oni maltretirali, a oni su pevali ustaške pesme.

Autor: Marija Radić