AKTUELNO

Završena je obdukcija.

Petogodišnja devojčica E. M, iz rožajskog sela Besnik, preminula je sinoć oko 20 sati u Institutu za bolesti dece Kliničkog centra Crne Gore, od posledica trovanja praškom etiolom.

Devojčica je teško povređena posle tretmana vaški jakim otrovom za insekte, a danas biti završena obdukcija tela devojčice. Obdukcijski nalaz danas biti prosleđen tužilaštvu, pošto se urade dopunske toksikološke analize.

Petogodišnja E. M. sahranjena je danas u rožajskom selu Besnik, a tuga pokosila celo to mesto.

-Majka devojčice je u izuzetno lošem psihičkom stanju, otac je van sebe, kao i svi mi. Bistrijeg i inteligentnijeg deteta od E. M. u selu nije bilo. Prevelika tuga, da bog pomogne. Iz čistog neznanja je ugašen život deteta koje je bilo omiljeno u celom selu. Već nam svima nedostaje - rekao je predsednik mesene zajednice Hadžija Murić.

Nezvanični izvor iz Kliničkog centra (KCCG) rekao je da je u ovom slučaju konsultovana Vojno-medicinska akademija u Beogradu, a osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Rožajama pokrenulo je istragu povodom trovanja devojčice hemijskim sredstvom.

Osmoro dece izlečeno ranije u KC-u

Direktorka rožajske Hitne pomoći Nermina Tahirović, ispričala je da su u slučaju trovanja osmoro dece, pomoć lekara zatražili i drugi članovi familije.-Skoro celu porodicu smo hitno uputili u beransku Bolnicu, odakle su prebačeni u KCCG. Srećom, deca i ostali članovi porodice su prošli bez težih posledica i izlečeni su - ispričala je ona juče.

-Majka, koja je u psihički lošem stanju, rekla je da je devojčicu povela u štalu i tamo joj vatom nanosila sredstvo za stočne vaši - kaže izvor iz policije.

Načelnica rožajske Hitne pomoći Nermina Tahirović saopštila je da su roditelji doveli petogodišnju devojčicu pre desetak dana i da su joj "vitalne funkcije bile ugrožene".

-Kolima Hitne pomoći dete smo transportovali u beransku bolnicu gde se dvadesetak zdravstvenih radnika borilo da preživi. Potom je transportovana u KCCG - rekla je Tahirovićeva.

S.A.

#Crna Gora

#Smrt

#Vaške

#devojčica

'