AKTUELNO

Otkriven je jezivi dnevnički zapis u kojem učiteljica ubica u osnovnoj školi opisuje kako je prevarila svog dečka da nosi masku obećavajući mu se*s - pre nego što ga je ubila i zakopala telo u bašti.

Fiona Bil (50) osuđena je danas i sutra za ubistvo 42-godišnjeg građevinara Nika Bilingema, čiji su delimično mumificirani ostaci otkriveni četiri meseca kasnije u njihovoj kući u Nortemptonu.

Detektivi koji su je pratili do jedne kolibe u Kambriji pronašli su dnevnik u kojem je opisala svoj plan da ga namami u kadu pre nego što ga ubije, napisala je.

- On je insistirao na se*su. Podsticala sam kupanje podsticanjem se*sa posle. Dok je bio u kadi, držala sam nož u džepu kućnog ogrtača, a zatim ga sakrila u fioku pored kreveta. Kupila sam i dleto, vreću za smeće i vezice za kablove. Naterala sam ga da nosi masku za oči - napisala je ona.

Nakon što ga je ubila, umotala je njegovo telo i odvukla ga niz stepenice. Privremena grobnica žrtve na imanju sastojala se od betona koji je smešala ubica i "de facto kovčega" napravljenog od blokova vetra, drveta i limova, rečeno je u sudu.

Foto: NORTHANTS.POLICE.UK

- Bilo je teže nego što sam mislila da će biti. Sakrivanje tela je bilo loše. Pomeranje tela je mnogo teže nego što izgleda na TV-u - napisala je dalje u dnevniku.

Ali ubrzo nakon ubistva, ona je koristila njegov telefon da pošalje poruku prijateljima da kaže da je par zaražen Kovidom i da treba da se izoluje, što joj je dalo vremena da sakrije telo.

Zatim je izmislila priču da je pobegao sa drugom ženom. Napisala je u svom dnevniku da je i sama počela da veruje u svoju priču.

- Ali u mračnim vremenima ili samo nasumičnim trenucima bih se sećala štqa sam uradila - napisala je.

Policajci koji su pretresli kuću pronašli su i vezice za kablove kojim je vezala telo, kao i krvavi dušek u podrumu. Bilingemovo telo pronađeno je u martu 2022, četiri meseca nakon što je prvi put nestao.

Učiteljica je iznajmila je kolibu u Kambriji pošto je njeno mentalno zdravlje počelo da se pogoršava i poslala je neobične poruke članovima porodice u kojima ih je navela da pozovu policiju da je provere.

Foto: NORTHANTS.POLICE.UK

Prilikom obilaska kabine, policajci su pronašli dnevnik.

Ona je priznala krivicu u aprilu tokom ponovljenog suđenja u Old Bejliju, nakon što je njeno ranije suđenje propalo 64. dana kada se ispostavilo da je ključni svedok odbrane bio službenik za pritvor koji je vršio provere dobrobiti za nju u zatvoru.

Danas se pojavila u sudu, a tokom saslušanja, tužilac je pročitao je pismo koje je joj je napisao ubijeni dečko o tome da je imao aferu tokom njihove 17-godišnje veze.

U pismu, on je prihvatio svoje greške i opisao je kao osobu dobrog srca, velikodušnu i najlepšu ženu na svetu.

- Obećavam ti da te više nikada neću omalovažavati ili činiti da se osećaš glupo. Moje telo, moje srce, moja ljubav je tvoja od dana kada sam te upoznao i biće sve do dana kada umrem. Volim te svim srcem - stoji u njegovom pismu.

Majka ubijenog mladića opisala je kako je pila božićno piće sa ubicom 23. decembra 2021. godine, ne znajući da je bila samo nekoliko koraka od tela svog sina.

Foto: NORTHANTS.POLICE.UK

- Sećam se da je kuća izgledala drugačije; premešten nameštaj, novi nameštaj i ukrasi u prednjoj prostoriji, zbog čega je izgledala lepo. Ali sve je to bilo što si prikrivala da si ubila mog sina! Premestila si nameštaj da bi zaklonila pogled na baštu - zašto?? Da sprečiš bilo koga da vidi gde si sahranila o mog sina. „Sedela si sa mnom u prednjoj sobi, opušteno razgovarala sa mnom, pila piće sa mnom i sve vreme si znala da si ubila mog sina i zakopala ga samo nekoliko koraka od mesta gde sam ja sedela - rekla je očajna žena.

Ona je uhapšena u martu 2022. nakon što je policija otkrila njegovo telo.

Izricanje presude se nastavlja i očekuje se da će se završiti sutra.