AKTUELNO

Devet dana traje agonija i potraga za dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je prošlog utorka nestala u naselju Banjsko polje kod Bora.

Srpska policija detaljno je pregledala imanje na kome je poslednji put viđeno dete, ali i sve okolne kuće, podrume, napuštene građevine, kao i tunel koji je pronađen 10 metara od mesta nestanka, a koji je vodom snabdevao obližnji rudnik u Boru.

U okviru potrage, vatrogasci su pretresli deponiju i kanale na Starom banjskom putu, koristeći sve resurse kako bi pronašli tragove koji bi mogli ukazati na to gde se dete nalazi.

U okviru istrage, pojavio se snimak devojčice u Beču koji je izazvao pažnju, budući da podseća na Danku. Bečka policija odmah je preduzela mere i uključila se u istragu.

Austrijska policija oglasila se o slučaju.

- Intenzivno se radi na slučaju Danke Ilić. Posebno se radi na utvrđivanju da li je devojčica sa snimka Danka Ilić. U toku su dalja veštačenja. Bečka državna kriminalistička policija vodi istragu i radi na utvrđivanju. Potraga za ženama sa snimka je u toku - istakli su iz austrijske policije.

Autor: