AKTUELNO

Sedmi dan potrage za malom Dankom u punoj je snazi. Ekipa Telegrafa i danas je na dve lokacije - u Boru i u Banjskom polju, a ono što smo saznali od meštana Banjskog polja je da policija i dalje redovno obilazi kuće.

Kao što smo već pisali, u Banjskom polju, gde je prijavljen nestanak devojčice postoji šuma, a u jednom trenutku asfaltirani put se završava i počinje makadam koji se proteže kroz šumu i vodi do glavnog puta koji opet vodi u Bor.

Kako smo saznali policija neumorno prečešljava svaki pedalj ovog naselja, pa i šumu. Vozila nekoliko puta dnevno prolaze tuda.

Ono što smo saznali od jedne meštanke je da su u njenoj kući bili pre samo dva sata. Kako nam je objasnila ovo je već postala rutina. Policija redovno posećuje kuće.

- Stalno su tu. Ulazili su u kuće. Samo dođu, pokažu legitimaciju. Mi ih puštamo unutra, šta ćemo. Samo daj bože da se dete nađe - priča žena vidno potresena.

Kada smo je pitali šta konkretno gledaju u kući kako izgleda sama pretraga, ona je kratko i glasno odgovorila "pa traže da dete nije slučajno tu, bože me oprosti" i prekrstila se.

Ona objašnjava da policija samo uđe u kuću, pogleda i nastavi dalje kroz šumu.

Kako nam je rekla, od prvog dana potrage policija nekoliko puta dnevno obilazi to područje.Deponija na Starom banjskom putu bila je danas novi pravac potrage za nestalom Dankom Ilić (2), a vatrogasci su dobili hitni nalog da odu na ovo mesto.

Reč je o deponiji koja se nalazi na samo 3,5 kilometra od mesta gde je nestala devojčica.

Podsetimo, sedmi je dan potrage za malom Dankom Ilić (2) iz Bora, koja je u utorak bez traga nestala u naselju Banjsko Polje, oko 13.45. Na sebi je imala ljubičaste pantalone, maslinastu jaknu i kosu vezanu u repić. Zbog njenog nestanka prvi put se u Srbiji oglasio Amber Alert pod nazivom "Pronađi me".