AKTUELNO

Silovatelj po imenu Vinson Filiav (36) kidnapovao je devojčicu (14) i deset dana je držao u podzemnom bunkeru.

Elizabet Šaf, iz Južne Karoline, kidnapovana je sa 14 godina, ali je zahvaljujući svojoj pribradnosti i snalažljivosti uspela da pobegne otmičaru. Tada četrnaestogodišnju Elizabet oteo je silovatelj Vinson Filav (36) koji je u to vreme već bio optužen za zlostavljanje ćerke i bivše devojke.

Devojčicu je u podzemenom bunkeru držao deset dana, tokom kojih je proživela pakao. Otmičar ju je više puta silovao, pretio i mučio. Bunker je napravio sam, a bio je prepun oružja, po*nografije i omamljivača.

Dan otmice

Tog septembra 2006. godine, Elizabet je imala sasvim uobičajen dan. Međutim, kada se vraćala iz škole nepoznat čovek ju je zaustavio na putu do kuće i počeo da postavlja brojna pitanja. Vinson se predstavio kao policajac i ubrzo je "uhapsio" devojčicu zbog navodnog posedovanja marihuane. On je Elizabet odveo kroz šumu do bunkera gde je je danima se*sualno zlostavljao.

Bunker opremao mesecima

Vinson je napravio bunker koji je prema njegovim rečima izgledao kao improvizovani dom. U njemu je postojao solarni tuš, šporet, struja, kao i drugi nameštaj. On je bunker pripremao mesecima, tako da se je u njemu bilo svega i svačega. Pošlo mu je za rukom da lokaciju bunkera drži u tajnosti, iako se ona nalazila veoma blizu njegovog dvorišta.

Kada je uspeo da ostvari svoj plan i kidnapuje Elizabet, odmah je iskoristio svoju tajnu lokaciju. Devojčicu je zavezao kanapom, ruke lisicama i se*sualno zlostavljao tokom deset dana. Kako bi osigurao da neće pokušati da pobegne Vinson joj je rekao da se na područje oko bunkera nalaze bombe.

Elizabet "nasamarila" otmičara

Kako je želela da se ovaj užas što pre završi, Elizabet je počela da udovoljava Vinsonu. Pristala je da radi sve što joj je rekao. Prema njenim rečima, kada god bi joj rekao da je voli, ona bi mu uzvratila istim rečima. Njen trik je uspeo, pa je tako posle nekoliko dana Vinson počeo da prema svojoj žrtvi pokazuje neki vid sažaljenja.

Iako se činilo da se nalazi u situaciji iz koje joj nema spasa, devojčica je uspela da prevari otmičara. Dobila je njegovo poverenje, pretvarajući se da je zaljubljena u njega, a kada je spustio gard to je iskoristila u svoju korist.

Odvezao ju je, pustio da izađe napolje, a povremeno joj je dozvoljavao da igra igrice na njegovom telefonu. Tako je devojčica uspela da ostvari svoj plan. Jedne noći, dok je on spavao, poslala je poruku majci sa lokacijom gde se nalazi.

"Zdravo mama. Ja sam u rupi preko puta Šarm Hila gde ulaze i izlaz veliki kamioni. Tamo je bomba. Pozovi policiju", pisalo je u poruci.

Detektivi su na početku bili skeptični i mislili su da se radi o šali. Ovo je, prema njihovim rečima, bio jedan od najneverovatnijih otkrića u slučaju nestale osobe koji su ikada videli.

Policija i helihopteri su ubrzo opkolili bunker. Vinson je bio besan i uspaničen, pa mu je Elizabet predložila da odmah pobegne ako ne želi da ide u zatvor, što je on i uradio.

Detektivi su čuli Elizabetino vrištanje, pronašli je i uspešno spasili. Policija je uspela da uhapsi Vinsona. On je osuđen na 421 godinu zatvora zbog zločina koji je počinio. Kako su preneli mediji, on je posle 15 godina provedenih u zatvoru preminuo, a uzrok smrti nije poznat.

Autor: