AKTUELNO

JKP 'Gradska čistoća' će od danas raspolagati sa deset novih kamiona 'smećara', deset samohodnih usisivača i četiri nove mašine za pranje ulica.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali prisustvovao je primopredaji novih vozila, obišao radnike i rekao da su mašine finansirane sredstvima koje je Gradska čistoća uštedela.

- Do pre četiri godine Beograd je bio zapušten, siv i prljav, danas je čistiji, lepši i uredniji nego ikad. U ovom preduzeću je bila zastarela mehanizacija, nagomilani dugovi, nezadovoljni radnici, a danas je to skroz drugačije - rekao je Mali.

Dodaje, da su deset novih "smećara" trenutno najsavremeniji kamioni te vrste.

- To dovoljno govori koliko želimo samo najbolje za naš grad i građane Beograda. Deset samohodnih usisivača, više ne moraju sami radnici da čiste ulice, četiri nove mašine za pranje i sređivanja ulica, sve te moderne mašine upotpunjavaju mehanizaciju Gradske čistoće - naveo je Mali.

On je najavio da će u narednih mesec ili dva biti kupljeni i novi kiperi za zimsku službu.

- Kada se sve sabere, za ove tri i po godine, obezbeđeno je 96 novih mašina, 35.000 kontenjera i kanti je Gradska čistoća podelila po gradu, tri nova reciklažna dvorišta. Još ima puno posla, ali ćemo sa novom mehanizacijom i ljudima koji su veoma zadovoljni i sa ulaganjima učiniti da Beograd bude još lepše i bolje mesto za život - rekao ja Mali.

Foto: Beograd.rs

Direktor JKP "Gradska čistoća" Miroslav Bogdanović rekao je da je nova mehanizacija preko potrebna za obnovu voznog parka koji je zatečen u lošem stanju.

- Značajan je svaki kamion, bilo da je smećar ili čistilica. Čistilice su kako za ulicu, tako i za pešačke zone i trotoare, jedna čistilica menja 20,30 radnika i to mnogo znači. Beograd će sada ličiti na svaki drugi savremeniji grad u Evropi i svetu - rekao je Bogdanović.

Radnici zaposleni u Gradskoj čistoći rekli su da će im nove mašine olakšati posao, kao i da su zadovoljni jer sada rade u boljim uslovima.

Pročitajte još: Popović za Pink: Beograd je VEĆ na TURISTIČKOJ mapi SVETA! (VIDEO)

#Gradska čistoća

#Siniša Mali

'