AKTUELNO

Elektroprivreda Srbije (EPS) danas je započela izgradnju nove trafostanice u Ubu u čiju izgradnju će uložiti više od dva miliona evra.

Radovi bi trebalo da budu završeni za godinu i po dana.

Foto: Tanjug

Vršilac dužnosti direktora EPS-a Milorad Grčić je na obeležavanju početka radova rekao da sadašnja trafostanica radi "preko maksimuma zbog čega potrošači imaju probleme, pogotovo veliki potrošači kao što su fabrike".

- Izgradnjom ove trafostanice, po proračunima, gradjani Uba mogu da budi mirni narednih 20 godina po pitanju snabdevanja električnom energijom i da dovode nove investitore, grade fabrike i šire naselja - kazao je Grčić.

Foto: Tanjug

Kako je dodao, neophodno je stvoriti uslove za izgradnju infrastrukture u Srbiji, a jedan od uslova je i tzv. elektroenergetska napojna mreža.

- Nije dovoljno samo da uspešno proizvedemo količinu električne energije koja je potrebna i dovoljna na nivou godine za sve naše korisnike već i paralelno s tim je važno i poboljšati, modernizovati, proširiti distributivnu mrežu - kazao je Grčić.

Foto: Tanjug

Dodao je da se izgradnjom novih trafostanica i dalekovoda smanjuju i gubici.

Predsednik opštine Ub Darko Glišić rekao je da postojeći kapacitet ne zadovoljava potrebu za električnom energijom u toj opštini, jer poslednjih godina raste broj stanovnika i broj korisnika električne energije.

- Izgradnja ove trafostanice je došla u poslednjem trenutku kako bismo mogli da ispoštujemo sve ono što su potrebe i privrede i gradjanstva - kazao je Glišić.

#EPS

#Ub

'