AKTUELNO

Nemačka ŠTADA grupa uložila je u poslednjoj deceniji više od 200 miliona evra u Srbiju.

Kompanija Hemofarm obeležava deset godina rada, a na svečanost je došao premijer Aleksandar Vučić, kojeg je ispred fabrike dočekalo oko 3.000 građana Vršca i okoline.

Domaćin premijeru je generalni direktor Hemofarma i potpredsednik ŠTADA grupe za jugoistočnu Evropu Ronald Zeliger, koji ga je proveo novom fabrikom, odnosno pogonom za kontrolu svih proizvoda iz Hemofarmovog portfolia na globalnom nivou.

Foto: Tanjug

Premijer je tom prilikom izjavio da je srećan jer su ljudi iz Hemofarma zadovoljniji saradnjom sa Vladom Srbije nego ranije, te da je zaključio i da su radnici zadovoljni i puni samopouzdanja.

- Vršac je postao centar za inovativnu medicinu i tehnologiju u ovom delu Evrope - rekao je Vučić.

On je najavio izgradnju novog centra za pakovanje sledeće godine, a da će se stara zgrada srušiti, te da će to biti nova investicija, koja će značiti i nova radna mesta.

- Objekti su čisti i uredni. To je Srbija o kojoj smo sanjali i u koju verujemo, a mi ćemo nastaviti da vredno radimo i privučemo nove investitore i poboljšanje ambijenta - izjavio je premijer.

Foto: Tanjug

Kako je rekao, rast privrede sledeće godine mora da bude 4 odsto, te da je to od ogromnog značaja jer se takvim napretkom približavamo najuspešnijim evropskim zemljama.

Potpredsednik ŠTADA grupe Ronald Zeliger izjavio je da Hemofarm ima privilegiju izvoza proizvoda u druge zemlje, te da se stvara atmosfera održivosti poslovanja, kako za firme, tako i za Vladu Srbije.

I. P.

#Aleksandar Vučić

#Nemačka

#Vršac

'