AKTUELNO

Tri osobe su poginule u teškom udesu autobusa sa srpskim tablicama i automobila u nedelju nešto pre 7 sati na 521. kilometru nacionalnog puta Atina-Solun, u blizini rejona Polikastro na izlazu za Evzoni. U udesu su povređene 42 osobe, među kojima je i žena iz Srbije.

Kako je rečeno ispred jedne agencije iz Pančeva, u autobusu koji je učestvovao u sudaru nalazila su se i dva njihova putnika, muškarac i žena. Muškarac je dobro i prošao je bez povreda, dok je žena navodno slomila rebra.

- Mi smo samo posrednici, dvoje naših putnika G. A. i M. A. išlo je preko agencije iz Niša. Čula sam se sa ćerkom mojih putnika. Tata je u redu, a mama ima neki problem sa rebrima, još uvek ništa ne znamo, nisam mogla da stupim u kontakt sa agencijom. Ne znam da li je autobus bio njihov ili su iznajmili - naveli su ispred agencije iz Pančeva.

Foto: RINA

Podsetimo, u saobraćajnoj nesreći učestvovao je turistički autobus na sprat srpskih registarskih oznaka, autobus je sa niškim tablicama, i 78 putnika, koji se frontalno sudario sa automobilom sa četiri putnika. Trojica putnika automobila pronađena su mrtva, a četvrti je teško povređen. Ubrzo nakon što se autobus sudario sa vozilom, drugi automobil je naleteo na vozilo. Međutim, dvoje putnika, žena i dete, nisu povređeni.

Foto: RINA

Na lice mesta stigli su i pripadnici policije koji vrše uviđaj.

Kako prenose grčki mediji, ljudi su odmah pritrčali u pomoć i izvlačili povređene i bez svesti. Nadležni su saopštili da ima 40 povređenih odraslih osoba, od kojih je jedna intubirana i dvoje dece od 6 i 9 godina.

Povređeni su prebačeni u bolnicu Kilkis.

U akciji je učestvovalo 12 vozila hitne pomoći i 3 mobilne medicinske jedinice.