AKTUELNO

U stanu u Smederevu sinoć je eksplodiralo nekoliko kilograma eksploziva, nezvanično saznaje "Blic". U eksploziji je poginula jedna, a ranjeno je još dvoje ljudi.

Kako dalje saznajemo, poginula osoba je najverovatnije i ona koja je aktivirala pomenuti eksploziv.

Iako se prvobitni mislilo da je plinska boca uzrok eksplozije, na uviđaju su otkriveni zastrašujući detalji.

Podsetimo, na poslednjem spratu stambene zgrade u Ulici slobode u centru Smedereva sinoć oko 20.35 sata došlo je do snažne eksplozije koja se, prema svedočenjima Smederevčana, čula i 10 kilometara dalje.

Foto: FOTO: TANJUG/ TANJUG VIDEO

- Počela su stakla da padaju. Okrenuo sam se i video da ljudi izlaze iz zgrade (u kojoj se dogodila eksplozija). Čuo sam vriske. Išao sam od stana do stana i pitao treba li pomoć - rekao je P.S. sinoć za "Blic" koji je i spasavao ranjene ljude.

Na snimku objavljenom na društvenim mrežama vidi se kako P. S. iz zgrade u kojoj je eksplodirala bomba izvodi komšije koji su očigledno u stanju šoka. Oko njih je metež, na ulicama mešavina srče, šuta, delova tela...

Stigao je do četvrtog sprata, do svog druga G.

- Pitao sam ga da li je dobro. Rekao je da jeste, pa sam ga spustio dole. Kad sam njega uhvatio video sam i ženu da nose. Pitao sam da li ima neko dete gore i još nekoga, pa sam se vratio da ih spasim - kaže P. S. za "Blic".

Foto: FOTO: TANJUG/ TANJUG VIDEO

Posle stravične eksplozije u Smederevu nađeno je raskomadano telo jedne žrtve, a istražni organi još utvrđuju identitet poginule osobe.

U eksploziji su povređene dve osobe, brat i sestra. Istražitelje sada čeka zadatak da otkriju ko je poginula osoba na osnovu delova tela rasutih na ulici.

#Smederevo