AKTUELNO

Retrogradni Merkur obično svim znacima pomrsi konce, zato pažljivo pročitajte sledeće smernice uz koje ćete lakše podneti njegov najjači uticaj od 15. septembra.

Retrogradni Merkur, kako smatraju astrolozi, od 15. septembra ulazi u svoju najjaču vazu, spreman da svim znacima donese važne lekcije. Ljudi koji nisu skloni da vode računa o sebi i svom zdravlju, biće veoma ozbiljno na udaru, jer će početi da traže svuda krivce u naletu energije koju ne znaju kako da iskoriste i kanališu.

Imaćete osećaj da ruši sve stvar pred sobom, kao i da vam svaki plan poremeti. Čini će vam se kao da život ne zavisi od vas, već od ove planete. Ali, ovaj period vas usmerava da se okrenete ka sebi i da radi na svojim gr je samo usmeren na okretanje unutra, radi na greškama, ozbiljno analizirajući svoje postupke, misli i osećanja. Prihvatite svoje slabosti i pretvorite ih u korisne prednosti. Merkur je odgovoran i za naš govor, razmišljanje. Shodno tome, na njih se moramo koncentrisati.

Šta nikako ne smete raditi?

1. Nemojte lagati, pre svega, sebe

Pokušajte da budete što iskreniji prema sebi i živite u skladu sa svojim željama. Nemojte druge kriviti, ako vam nešto ne ide od ruke, već vredno radite kako biste ispunili svoja očekivanja.

2. Ne napadajte druge ljude

Ako neko izaziva u vama negativnost i bes, onda je važno razumeti zašto se to dešava. Zašto tako reagujete? Šta vas muči i šta tako hrabro pokušavate da sakrijete obrušavajući se na bližnje. Ukoliko budete to ignorisali, ne preispitujući sebe, još više ćete ići u negativu i početi da primećujete samo loše oko sebe. Neka svako radi šta hoće i može.

3. Ne širite glasine i ne ogovarajte

Okrenite se ka sebi, i radite na svojim maname, nemojte da vodite računa o tuđim životma. Jer, ako ste nezadovoljni sobom, to vam neće popraviti sliku o vama, naprotiv!

Foto: Unsplash.com

Šta treba da praktikujete tokom ovog peridoa?

1. Gledajte svoja posla

Posvetite se svojim interesovanjima. Odredite šta je zapravo vaša snaga, šta vas ispunjava energijom.

2. Šalite se više i družite sa duhovitim ljudima

Takve osobe uvek prijaju da se opustite i naoružate pozitivnom energijom koja će vam dati snagu za dalje borbe.

3. Čitajte dobre knjige i gledajte poučne filomve

U ovom periodu bolje je čitati knjige za razvoj, gledati dobre filmove sa važnim porukama koji je povoljno uticati na vas.

4. Trenirajte pamćenje

Za početak, dovedite stvari u red glavi. Ako sa sobom nosite iskustva iz prošlosti, na koja se ni na koji način ne može uticati, onda to prenesite na papir. Oslobodite prostor za misli i inspiraciju. Zatim dodajte u svoje pamćenje nešto korisno što vas impresionira. Pokušajte da pogledate sebe objektivno u ovom trenutku. Sve što će se sada desiti zahteva vašu veliku pažnju i direktno učešće.

#retrogradni merkur