AKTUELNO

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović je danas u Novom Sadu, obraćajući se mladim poljoprivrednicima koji su dobili sredstva po konkursu Ministarstva, podvukao da je ponosan na činjenicu da su konkurisali poljoprivrednici iz cele Srbije.

- Odobreno je 667 rešenja za mlade poljoprivrednike do 40 godina starosti i isplaćeno je oko 460 miliona dinara - rekao je Nedimović i naveo da je najviše sredstava usmereno ka voćarstvu, povrtarstvu i stočarstvu.

Ministar je dodao da su svi poljoprivrednici, koji su ispunili uslove na konkursu Ministarstva za podršku mladim poljoprivrednicima, dobili sredstva na svoje račune u skladu sa projektom koji im je odobren.

Nedimović je najavio da će u sledećoj godini ministarstvo zadržati sve one mere koje su bile i u 2017. godini, kao i to da će se najviše sredstava usmeriti na razvoj prerađivačke industrije, navedeno je u saopštenju.

Mladi poljoprivrednici konkurisali su za sredstva za kvalitetna priplodna grla, rasne bikove, šilježice, kao i nazimice.

Kad je reč o mehanizaciji, veliko interesovanje je bilo za atomizer, traktorske prskalice, priključni rasipač mineralnog đubriva, plugove i vučene tanjirače, setvospremače, cisterne za distribuciju tečnog stajnjaka, opremu za mužu, kao i konstrukcije za plastenike i opremu za navodnjavanje "kap po kap".

Konkurs za podršku mladim poljoprivrednicima je kao Nacionalna mera raspisan ove godine po prvi put, a svečanom uručenju rešenja prisustvovali su pokrajinski sekretar za poljoprivredu Vuk Radojević i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

#Branislav Nedimović

#Ekonomija

'