AKTUELNO

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je godina na izmaku bila godina procvata, što se tiče dolaska turskih investitora u Srbiju, i veruje da će naredna biti podjednako uspešna.

On je naglasio da su i dalje najveći investitori u Srbiji zemlje Zapadne Evrope - Nemačka , Italija, Luksemburg, Norveška, ali da je turskih kompanija sve više.

- Ovo je bila godina procvata kada je reč o turskim kompanijama koje su dolazile u Srbiju. Svaka od tih kompanija se odlučila za proširenje proizvodnju. najviše ih ima u tekstilnoj industriji, ali i drugim granama - rekao je ministar.

Kako kaže, te investicije najviše su išle u najrazvijenije opštine Srbije, jer je predsednik Aleksandar Vučić insistirao da se te lokalne samouprave učine atraktivnijim za privlačenje investitora.

- Verujem da će naredna biti podjednako uspešna kada govorimo o investitorima iz turske - rekao je Ljajić.

Govoreći o tome šta je obeležilo godinu na izmaku u njegovom resoru on je rekao da je to usvajanje Zakona u elektronskom poslovanju koji će olakšati građanima pristup brojnim servisima.

U turizmu, kako kaže, to je ostvarenje cilja od 1,2 milijardi evra deviznog priliva , više od tri miliona turista.

Govoreći o firmama u Srbiji koje posluju u okviru Agrokora on je rekao da je situacija stabilna, ali da to ne znači da je opasnost prošla.

- Mi održavamo redovnu komunikaciju sa poslovodstvom. Vlada je formirala ministarski tim koji vodi premijerka. U ovom trenutku sve firme u Srbiji u sistemu Agrokora posluju stabilno, ali ne znači da je opasnost prošla - naglasio je ministar.

On je dodao da je Vlada Srbije zainteresovana da firme koje posluju u Srbiji nastave da rade.

Pročitajte još: SAVIĆ: Voždovac od 2018. godine bez ijedne neasfaltirane ulice!

#Investitori

#Rasim Ljajić

#Srbija

#investicije

'