AKTUELNO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je Bogoljub Karić lajkovao proteste, ali da on o njemu neće ništa loše da govori.

Na pitanje u emisiji Hit tvit na TV Pink, zašto je Karić danas tema u medijima, Vučić je rekao:

"Zato što je lajkovao proteste naših političkih protivnika, što je Šormaz manje važan ili Zorana Mihajlović, ja mislim da je važniji. Ja sam bio kod njega kući dva puta u Minsku, u kući u Beogradu jednom. Ja da govorim loše o njemu neću, on je meni sve rekao o sebi i onom što je uradio i sve najbolje želim njemu i njegovoj porodici".

Predsednik je istakao da Karić nije njegov prijatelj iako mu želi sve najbolje.

"Prijatelji nismo, niti ćemo biti, želim mu mnogo uspeha i svaku vrstu svega što mogu da pomognem u životu što se posla tiče, ako mogu da pomognem u skladu sa zakonom, uvek ću to da učinim. To je sve što imam da kažem. Od mene, lošu reč neće čuti nikada", naveo je Vučić.

Vučić je dodao da je siguran da Kariću ništa ne duguje i da mu je to najvažnije da nikome ništa ne duguje.

Foto: TV Pink Printscreen

"Što se tiče drugih ljudi, u teškim vremenima uvek postoje ljudi i uvek su to prvi oni kojima mnogo učinite u životu...", rekao je Vučić.

Na pitanje, ''da li očekuje nastavak odlaska dobrih prijatelja'', Vučić je rekao da mu to nisu dobri prijatelji.

"Imam veoma malo dobrih prijatelja i nikada me nijedan od njih neće napustiti. Što se politike tiče, posle tri meseca napustilo me više prijatelja otkada smo došli na vlast nego u 10 godina posle, zato što nisu bili zadovoljni mestima koje su dobili i ne znam šta...ali država nije igračka i važnija je od prijatelja", naglasio je Vučić.

Vučić je kazao da Slobodan Milošević nije imao dobro mišljenje o Kariću, jer je Karić na nekim protestima mislio da je Milošević gotov, zbog čega mu je u jednom razgovoru rekao:

"Vučiću da znaš, kad god pomisliš bilo šta dobro, samo znaj da je reč o najgorem čoveku na svetu".

Vučić je rekao da se ne slaže sa tim.

"Ja to ne mogu da kažem i neću da kažem, ali Milošević jeste to rekao, baš ove reči u mom prisustvu", dodao je Vučić.

Kazao je da mu je Milošević u razgovoru, takođe, govorio o svom animozitetu prema taksistima i advokatima, i da mu je u jednom trenutku i to rekao za Karića.