AKTUELNO

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boraviće danas u Novom Pazaru gde će prisustvovati otvaranju novoizgrađenog dijagnostičkog centra, škole i vrtića.

Sa premijerom Vučićem otvaranju novoizgradjenog dijagnostičkog centra u krugu Gradske bolnice, osnovne škole "Rastko Nemanjić Sava" u naselju Dojeviće i vrtića prisustvovaće potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Otvaranju će prisustvovati i ministri trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, zdravlja Zlatibor Lončar, prosvete Srdjan Verbić, kao i ambasador UAE Džuma Rašid Seif Zajed al Daheri i gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović.

Vučić je kamen-temeljac za ove objekte položio 20. aprila ove godine, a rok do kada je trebalo da budu završeni je kraj ove godine.

Vrednost radova na ovim objektima je sedam miliona evra, što je rezultat dobre saradnje i prijateljskih odnosa grada Novog Pazara sa Vladom Srbije i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Prilikom polaganja kamena-temeljca na pomenutim objektima, premijer Vučić je najavio i izgradnju desetina kilometara puteva u Novom Pazaru i okolini, fabriku drvnopredadjivačke industrije u tom gradu i Raški, kao i saradnju sa UAE i italijanskom kompanijom u oblasti poljoprivrede, kako bi se ozžvela sela na Pešteru.

Premijer je tada, takodje, gradjanima Sandžaka poručio da će u naredne dve godine ovaj deo Srbije dobiti više nego u prethodnih 30 godina.

Izvor: Tanjug

'