AKTUELNO

Javnost je tada zanemela!

Darlko Radovanović je bio najpoznatiji po svom novom albumu "Dukat" objavljenom 2011. godine.

Rođen 21.09.1975. godine u Novom Sadu, gde živi samo dva meseca, a zatim menja mesto boravka, prvo Bosna (mesto Žepče) a potom se nastanjuje u Obrenovcu (tačnije mesto Stubline).

Foto: Printscreen YouTube/ CityRecordsOfficial

Peva od kada zna za sebe, kažu; prvo je propevao, pa tek onda protrčao. U drugom razredu Osnovne škole osvaja prvo mesto na Republičkom takmičenju školskih horova kao najmlađi i najbolji solista.

U Kragujevcu, na takmičenju izvornih pesama osvaja prvo mesto van konkurencije kao najmlađI učesnik. U žiriju su bili Bora Nikolić, Branimir Đokić.

Posle završene Osnovne škole u Stublinama, upisuje Srednju školu u Obrenovcu ali i dalje učestvuje na raznim takmičenjima.

Kao srednjoškolac sa drugovima osniva rok grupu “Nebeski jahači”, međutim, ta vrsta muzike slabo prolazi, te se nakon kraćeg vremena grupa rasformira. Nakon završene srednje škole upisuje Fakultet fizičke kulture u Beogradu. 1999. godine postaje član grupe “Cvaka cvak”, tj. sadašnji “ Mega Mix bend ” i sa njima radi punih pet godina.

Na takmičenje za pesmu “Beovizije”, pojavljuje se 2003. godine uz podršku pevača Zdravka Čolića. Pesma “Stidim se” doživljava veliki uspeh na svim radio stanicama. Već naredne godine ponavlja svoj nastup na ovom festivalu sa pesmom pod nazivom “Prijatelji moji brinu”.

Nakon napornog rada od 12 godina, uspeva da objavi svoj samostalni CD i konačno peva onu vrstu muzike koju je želeo. Sniman je u studiju Zorana Radetića i uz podršku Radetića kao producenta CD sadrži 10 novih numera i dve sa festivala “Beovizije”.

Te 2011. godine u stravičnoj nesreći kod Ostružničkog mosta poginuli su poznati pevač Darko Radovanović i njegov menadžer Aca Milošević. Do udesa je došlo u trenutku kada je vozač vozeći „mercedes“ karavan, oko dva kilometra posle Ostružničkog mosta krenuo u preticanje šlepera, ušavši u traku kojom su se kretali Radovanović i njegov saradnik u pravcu Ostružnice.

U trenutku pogibije Darko je imao tek 36 godina. Iza sebe je ostavio trogodišnju ćerku Laru, suprugu Maju, majku Stanu i oca Vidoja, brata Sinišu i njegovu porodicu.

Foto: Printscreen YouTube/ CityRecordsOfficial

Autor: S.Z.