AKTUELNO

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović, rekla je da bi do naredne sedmice zajedno sa gradovima trebalo definisati lokacije, cene i druga pitanja koja se odnose na planiranu izgradnju stanova za pripadnike bezbednosti.

Mihajlović je danas razgovarala sa gradonačelnicima i direktorima državnih institucija koje su direktno uključene u projekat izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, koji će se realizovati u šest gradova u Srbiji, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Na prvom sastanku Posebne radne grupe za praćenje i koordinaciju projekta izgradnje stanova za pripadnike snaga bezbednosti, kojom predsedava potpredsednica Vlade, a čiji članovi su čelnici šest gradova i direktori Republičke direkcije za imovinu, Republičkog geodetskog zavoda, Saobraćajnog instituta CIP i Građevinske direkcije Srbije, definisani su osnovni zadaci svih institucija u vezi sa pripremama za gradnju i praćenje izgradnje stanova.

- Zajedno sa gradovima do naredne sedmice definisaćemo lokacije, cene izgradnje, projektovanje, nadžor i sva druga otvorena pitanja u realizaciji projekta. Radićemo na tome zajedno i maksimalno efikasno, jer je reč o projektu od velikog značaja za građane Srbije - rekla je Mihajlovićeva.

Na sastanku kojem su prisustvovali gradonačelnici i predstavnici Beograda, Novog Sada, Niša, Kragujevca, Kraljeva i Vranja, razgovarano je o svim aktivnostima koje su potrebne za realizaciju projekta izgradnje stanova, uključujući utvrđivanje planskog osnova, upravljanje projektom, kao i rešavanje imovinsko-pravnih i svih drugih pitanja koja je potrebno rešiti pre nego što počne izgradnja.

#Stanovi

#Zemlja

#Zorana Mihajlović

'