AKTUELNO

Državni sekretar u Ministarstvu privrede Dragan Stevanović razgovarao je danas sa zamenikom ministra za industriju i informacione tehnologije Kine Ksin Guobinom i ponovo pozvao kineske investitore da dostave pisma o zainteresovanosti za privatizaciju preduzeća iz portfelja Ministarstva privrede.

Ksin je istakao da će investitore iz Kine sigurno podstaći pozitivan primer investicije kineske kompanije HBIS u smederevsku železaru, da i oni dođu u Srbiju, saopštilo je resorno ministarstvo.

Stevanović i Ksin su se složili da je privatizacija železare jedna od najvažnijih investicija u Srbiji, ali i da će realizacija projekta izgradnje zajedničkog srpsko - kineskog parka prijateljstva u Smederevu stvoriti velike mogućnosti za dalje unapređenje i jačanje privredne saradnje dve zemlje.

Stevanović je zahvalio Ksinu na podršci koju Kina pruža Srbiji kroz investiranje, ali i na podršci na političkom planu.

Ukazujući na dobre makroekonomske pokazatelje, državni sekretar je istakao da je dobar rezultat koji je Srbija ostvarila i koji su priznale najznačajnije međunarodne finansijske institucije, posledica pre svega političke stabilnosti Srbije, koja je, ističe on, ključna za svaki napredak.

#Investitori

#Kina

'