AKTUELNO

O kremanskim prorocima se puno pisalo, ali za one koji ne znaju, radi se o dva seljaka sa sposobnošću viđenja budućnosti koji su živeli u 19. veku u Srbiji u selu Kremna blizu Užica. Miloš i Mitar Tarabić bili su rođaci, a njihove vizije zapisao je seoski prota Zaharije Zaharić.

Proročanstvo Tarabića, takođe poznato je kao Tarabići iz Kremne na planini Zlatibor. Proročanstvo o Kosovu i Metohiji jedno je od najpoznatijih proročanstava iz ove kolekcije, a kaže se da je dato u prvoj polovini 19. veka.

Prema proročanstvu na Kosovo i Metohiju doalze stranci i počinju da vladaju njim. Međutim, stranci će se suočiti sa otporom srpskog naroda, koji će se boriti za povratak svog teritorija. Proročanstvo predviđa da će Srbija ponovo vratiti Kosovo i Metohiju.

Proročanstvo je postalo popularno nakon što su se neki od događaja u Srbiji u 20. veku činili da se poklapaju sa predviđanjima Tarabića.

Međutim, treba napomenuti da postoji sumnja u autentičnost ovih proročanstava, te da ne postoje pouzdani istorijski dokazi o njihovoj tačnosti. Mnogi smatraju da su proročanstva pisana kasnije i da su prilagođena događajima koji su se već desili.