AKTUELNO

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Dejan Bulatović rekao je večeras u parlamentu da mu je tokom dvodnevne rasprave važno što je od predsednika Srbije Aleksandra Vučića čuo da Srbija ostaje na EU putu.

„To je za mene važno, jer kada kažete da su nam partneri EU i SAD, to jeste garancija Srbima na KiM i Srbiji, za prosperitet, a to je ključno“, rekao je Bulatović.

Poručio je Vučiću da danas ima istorijsku šansu da situaciju iz teške krize pretvori u srpsku pobedu.

Morate da istrajete do kraja, nemojte da usporite evrointegracije, niti dozvoliti da pričamo o ratu, zatezanju bilo čega. Samo nastavite tako“, rekao je Bulatović.

Naveo je i da je planirao da bude uzdržan u glasanju o Izveštaju, ali da je posle svega što je čuo juče i danas, odlučio da glasa za usvajanje Izveštaja.

Bulatović, koji je nedavno napustio Stranku slobode i pravde, rekao je da je registrovao novu političku opciju, Savez socijaldemokrata, navodeći da bi se oni, ukoliko bi dobili poziv na razgovore i konsultacije od predsednika, tom pozivu odazvali, te da bi u njima imali sagovornika.

Komentarišući jučerašnja dešavanja u parlamentu, rekao je da se takva situacija rešava prevremenim izborima.

Vučić se nadovezao ne njegove reči, navodeći da ne misli da je vreme za izbore, ali i dodajući ironično da je možda ipak bolje da idu na izbore, dok ih moćni ne pobede, aludirajući na okupljanje stranaka desnice, o kojem je prethodno govorila predsednica Zavetnika Milica Đurđević Satmenkovski.