AKTUELNO

U emisiji Verice Bradić večeras su o najaktuelnijim temama govorili Vojislav Šešelj - lider Srpske radikalne stranke, Nemanja Starović - džavni sekretar u Ministarstvu odbrane i Ištvan Kaić - medijski analitičar.

Predlog broj 1 - Sporazum?

Starović je govoreći o predlogu sporazuma naveo da je reč o radnom dokumentu.

- Moramo poznavati širi kontekst. Moraju nas zabrinuti pretnje. Možemo biti suočeni sa nekom vrstom ultimatimu koji ne možemo da prihvatimo, a ne smemo da odbijemo. Moramo naći način da se provučemo kroz iglene uši - istakao je Starović.

Foto: TV Pink Printscreen

On je uveren da je jedini put koji postoji - srednji put koji podrazumeva da se ne odustaje od naših interesa, ali da se deci ne uskraćuje budućnost.

Starović je dodao da Vučića kritikuju oni koji su albanske separatiste pustili iz zatvora, koji su se pravili da se ništa ne dešava 2004. godine.

Kako je dodao, sve ono što je potpisano mora biti u potpunosti sprovedeno pre nego što počnemo da razgovaramo o novim dogovorima.

Šešelj je rekao da je uveren da se rezerva povodom predloženog sporazuma odnosi na pitanje međunarodnih organizacija.

- Dobro ga poznajem. Nije Vučić verica, ne mogu da mu podvale, možda su tako procenili - rekao je Šešelj.

Kako je rekao, pregovore treba nastaviti, ali u fokusu mora biti formiranje Zajednice srpskih opština.

Foto: TV Pink Printscreen

Kaić je rekao da je sve započelo od rečenice predsednika Srbije da je francusko-nemački predlog prihvatljiv osim jedne tačke.

- Jedini su sigurni da ga treba prihvatiti, a drugi da ga treba odbiti, iako dokument još nisu ni videli - naveo je Kaić.

Kako je dodao, ne smemo prihvatiti ni jedan dokument koji nam neće garantovati da će biti formirana Zajednica srpskih opština.

Predlog broj 2 - Petparačke priče

Šešelj je ocenio da je Vučić napravio štos koji je uspeo, jer svi pričaju o tome.

- On je rekao da Vučić nikada nije nosio pušku, te da traže bilo šta da ga kompromituju - istakao je Šešlj. Istovremeno je Starović komentarišući poplavu različitih fotografija, ocenio da se radi o jednoj vrsti specijalnog rata protiv Vučića.

Starović je istakao da možemo biti ponosni na to kako je Vučić branio interese Srbije u Davosu.

Kaić je rekao da postoji nekoliko fotografija koje se stalno pojavljuju u pojedinim medijima.

Predlog broj 3 - Vagner

- Srbija je pokazla da predstavlja sidro stabilnosti na Balkanu u periodu od kada je počeo rat u Ukrajini - dodao je Starović.

Gledaoci su u toku emisije glasali za predloge na fejsbuk stranici Hit tvit i na tviter nalogu. Takođe, gledaoci su se u toku emisije uključivali i glasali i uživo u emisiji.

Autor: