AKTUELNO

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je za 29. novembar odloženo suđenje organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, čiji pripadnici se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, oružje, otmicu i silovanje.

Suđenje je odloženo, jer je advokat Vladimir Petrović, branilac Miljkovića, tražio izuzeće postupajućih tužilaca Zorana Babića i Šaše Ivanića zbog, kako je naveo, pristrasnosti, kao i tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg javnog tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, apelacionog tužioca Tomislava Kilibarde i Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac.

Petrović je predložio da se Miljković podvrgne poligrafskom testiranju kako bi se utvrdilo da li je učestvovao u planiranju likvidacije predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Nakon zahteva Petrovica, Miljković je stao za govornicu i rekao da sumnja u kredibilitet tužilaca, navodeći da sumnja u kredibilitet postupajućih tužilaca, jer nisu pokrenuli istragu u vezi sa planiranjem Vučićeve likvidacije.

Tužilac se protivio predlogu za izuzeće, ali je sudija donela navedenu odluku.

Odluku o izuzeću svih pomenutih tužilaca trebalo bi da donese Državno veće tužilaca, pre zakazanog nastavka suđenja.

#Marko Miljković

#Veljko Belivuk