AKTUELNO

Srđan Lalić, svedok-saradnik, koji je progovorio o svim tajnama klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, u Specijalnom sudu u Beogradu je rekao, između ostalog, da je Veljko Belivuk počeo da ubija još 2016. godine.

Svedok-okrivljeni, koji je o svim zlodelima najmonstruoznijeg klana koji je svoje žrtve otimao, mučio, ubijao, zatim zverski sekao na komade i mleo u industrijskoj mašini za melevenje mesa, a potom u džakovima bacao u Dunav, pomenuo je da je klan radio kao pravi kartel od 2019. godine, ali da je postojao i pre toga.

Lalić je, naime, u svom svedočenju naveo da je kriminalna organizacija postojala i 2016. godine, u vreme kada je bio živ Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, vođa navijača Partizana.

- Ja sam 2016. obezbedio jedan plac Veljku i pokojnom Aleksandru Stankoviću, za koji su mi rekli da će biti korišćen za paljenje neke dokumentacije, a tu je ubijen i spaljen neki meni nepoznati muškarac. Veljko mi se poverio kada smo bili zajedno u Španiji - progovorio je o još jednom ubistvu, ali nije naveo detalje, niti o kom se muškarcu radi.

Lalić je, podsetimo, u višečasovnom izlaganju ispričao svoja saznanja o kriminalnoj organizaciji koja je radila kao beogradska ispostava kavačkog klana, kojoj se prema optužnici na teret stavlja sedam ubistva, ali je Lalić u svom svedočenju do sada ispričao da je klan počinio preko 15 ubistva.

Inače, i Srđan Lalić je bio član klana, ali je sklopio sporazum s Tužilaštvom za organizovani kriminal, on je pristao da za manju kaznu ispriča sve o svirepim zločinima kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i trebalo bi da bude osuđen na 18 godina zatvora.

Autor: