AKTUELNO

Voditeljka Dragana Katić otkriva da je ubeđena da ceo svet počiva na tajnim društvima, kao i da bez verovanja u čuda život ne bi imao smisla.

Osim toga, ona ističe da je moguće prijateljstvo posle s*ksa, kao i da nam način života zavisi isključivo od naših misli.

Da li verujete da postoje vanzemaljci?

- Ne razmišljam o tome, ali mislim da ne postoje u tom obliku u kom se, inače, predstavljaju kao mali zeleni čovečuljci. Ako ih vidim svojim očima, onda ću i poverovati.

Da li verujete da osmeh leči?

- I te kako. Kao i lepa reč, i osmeh je dar od Boga. Kada vas neko pogleda i nasmeje se, svima nam se dešava da uzvratimo na isti način. To je, jednostavno, sastavni deo ljudske prirode.

Da li verujete da postoje tajna društva?

Foto: TV Pink Printscreen

- O tome sam dosta čitala i to su mi veoma zanimljive istorijske oblasti. Sigurna sam da te tajne organizacije svojim moćima jako deluju na sve što se dešava.

Da li verujete u čuda?

- Kada ne bih verovala da je u određenim situacijama moguće čudo, onda ne bih ni videla svrhu svog opstajanja na ovom svetu.

Da li verujete da čoveka potera maler kada mu crna mačka pređe put?

- Kada čovek sebe ubedi da mu tako nešto može poremetiti dan, onda će mu se to i desiti. Sve je u ljudskoj glavi i čvrsto se vodim onom starom izrekom oca Tadeja - Kakve su ti misli, takav ti je život.

Da li verujete da postoji crna magija?

- Mislim da postoje zle misli, i da to negde može da se reflektuje negativno. Nisam sretala ljude sa tim moćima za crnu magiju, ali verujem da oni nisu nadprirodna stvorenja, već su uspeli da iz svog uma izvuku ono najgore i da to usmeravaju ka nečemu u čemu oni vide smisao.

Da li verujete u Boga?

Foto: TV Pink Printscreen

- Da. Vrlo često idem u crkvu, ali najviše kada osetim potrebu. Uglavnom odem kada znam da nije gužva, gde mogu da budem sama sa sobom i da ispričam to zbog čega sam došla. Ipak, kada su veliki praznici u pitanju, onda volim da ispoštujem i liturgiju.

Da li verujete da će vas crveni konac oko ruke spasiti od uroka?

- Sve ono u šta sebe ubedite da je tako, onda će tako i da bude. Priča o crvenom koncu mi je veoma simpatična, i čak sam ih vezivala i svojoj deci. Mada, mislim da to nema veze jedno sa drugim.

Da li verujete u prijateljstvo posle s*ksa?

- Mislim da je moguće. Doduše, nikad ga nisam iskusila, ali znam ljude koji jesu, tako da, ako oni kažu da postoji, nema razloga ne verovati u to.

Da li verujete u reinkarnaciju?

- Ne mogu da verujem u nešto što ne znam i što nije dokazano. Mislim da je ljudska duša večna, ali da pripada pojedincu, jer je on oblikuje tokom života i ona ne može da menja taj postojeći oblik.

Da li verujete u ljubav na prvi pogled?

Foto: Instagram.com/dragana_katic

- Apsolutno, jer se desila meni. Iskreno, smatram da se to uvek i dešava na taj prvi pogled, retko kada na drugi. Isto tako, i ljubav do kraja života je priča bez osnove. Sigurno je da ljubav vremenom preraste u poštovanje, ali mi ne zvuči realno da uvek ostaje ista.

Da li verujete da se dobro dobrim vraća?

- To je osnovna teza kojom se vodim u životu i uverila sam se da koliko daš, toliko i dobiješ. Neko na tu interakciju čeka malo duže, neko kraće, ali tvrdim da ta uzajamnost ima smisla.

Autor: A.A.