AKTUELNO

Pored postupka koje je pokrenulo tužilaštvo, i Tenski savez Srbije će pokrenuti disciplinski postupak protiv kineskog državljanina W. L. (50) koji je na teniskom terenu u Beogradu tukao i šutirao svoju maloletnu ćerku.

U saopštenju TSS se navodi da će o disciplinskoj odluci, koja će naknadno biti doneta, obaveštiti i Teniski savez Evrope (Tennis Europe) kao i Međunarodnu tenisku Federaciju (ITF), što spada u standardnu proceduru.

Iz Teniskog saveza Srbije poručuju da imaju nultu toleranciju na sve oblike nasilničkog ponašanja, da je to nešto što moramo svi zajedno da sprečimo, ne samo teniskim terenima, već u društvu generalno.

Savez apeluje na sve u tenisu da ovakvu vrstu ponašanja uvek prijave, ukoliko imaju bilo kakva saznanja, a oni će preduzeti sve korake i mere, kao i ovom slučaju.

U saopštenju ističu da su klubovi, treneri, roditelji, igrači i Savez na zajedničkom zadatku, ne samo postizanja sportskih rezultata, nego i stvaranju zdravih osoba, a za to je potrebno poštovanje, mnogo truda, rada i emocija uložiti u ovaj sport.

Naglašavaju i da je važan segment procesa, podrška za igrače, ne samo kada postižu dobre rezultate, nego i u trenutcima kriza i poraza, koji su sastavni deo svakog sporta.

Primarni zadatak svih je da od mladih izgradi zdrave ljude, koji će ceniti ono što su sami uložili u sebe i tenis, kao i trud osoba koje su bile sa njima na putu kroz sport, te će svoje iskustvo preneti novim generacijama mladih tenisera, poručuju u saopštenju.

Takođe, Savez se zahvalio i MUP-u na brzom i efikasnom postupanju u ovom slučaju, navodeći da su i oni bili uključeni od samog početka, dodajući da svi moraju ostati ujedinjeni i zajedno raditi za dobrobit svih.

#Nasilje

#TSS

#kinez