AKTUELNO

Nada Obrić, Tina Ivanović, Biljana Obradović, Mira Škorić, Ivana Žigon, Suzana Petričević, Aleksandar Milić Miligram, Anabela Bukva, Aljoša Vučković su pravi borci za život.

Poznate ličnosti su vodile bitku s najopakijim bolestima, koje su uspele da pobede. Svoje iskustvo nesebično su podelile u javnosti kako bi pomogle drugima, ali i apelovale na ljude da redovno odlaze na preglede.

Nada Obrić je imala četiri operacije karcinoma.

- Kad saznate da imate maligni tumor, prvo zanemite. Onda ne verujete, potom ste jako ljuti, pa jako tužni, pa se pitate zašto ja, zašto meni. A onda se osvestite i počnete da se borite, žurite da se organizujete i odradite sve što treba kako biste se operisali. Misli su uzburkane, pomešane, trudite se da ne opterećujete decu - rekla je svojevremeno Nada.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Njena koleginica Mira Škorić imala je rak štitne žlezde.

- Ja sam to dugo krila, zapravo krila sam od svoje porodice da bih ih zaštitila. Ta bolest uvek može da se vrati - kaže ona.

Foto: E-Stock/Stanislav Nedelja

Tina Ivanović pobedila je rak dojke.

- Imala sam tri operacije. Plakala sam kao kiša kad sam saznala za bolest. Sve mi se srušilo. Osećala sam strah, bes i tugu. Nije bilo lako, ali, hvala bogu, sad je sve u redu. Kontrola je najvažnija - poručuje Tina.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

I Ivana Žigon je pričala o svojoj borbi s karcinomom dojke.

- Dvanaesti dan posle operacije igrala sam na sceni Narodnog pozorišta. Tri sata sam plesala, glumila, smejala se, a u publici je sedeo i profesor koji me je operisao. I danas sam mu na svemu zahvalna. Zaljubljena sam u život. Tome me je tata naučio - optimistična je Ivana.

Foto: TV Pink Printscreen

I glumica Suzana Petričević oduprla se bolesti:

- Kad sam dobila dijagnozu, bila sam neobično mirna, kao da je bilo logično, tako sam to mirno primila, kao da sam upućena kod stomatologa, a ne na Institut za onkologiju sa naznakom "hitno" - iznela je svoje iskustvo.

Foto: TV Pink Printscreen

Biljana Obradović je prošla kroz pakao kad joj je dijagnostikovan tumor pankreasa.

- Tumor koji je bio veličine 600 grama, 11 centimetara - to je kao jedna fudbalska lopta. Bog me je pogledao da ja to uklonim u pravo vreme, jer da smo sačekali nekoliko meseci, ne bih znala u kom pravcu bi to moglo da se razvije - ispričala je svoje iskustvo.

Foto: Pink.rs

Aljoša Vučković se razboleo 2018. godine i napravio pauzu u karijeri.

- Ništa ne radim i ne mogu da radim. Bolestan sam i ne osećam se dobro, to je jedan od razloga zašto ne glumim - rekao je Aljoša, koji se 2021. godine vratio na scenu.

Foto: Printscreen YouTube/sovracar

Anabeli Atijas je tumor dojke dijagnostikovan kad je imala samo 20 godina i ona je operisana u Švedskoj, dok je Aleksandar Milić Mili vodio borbu dok je studirao.

- Godinu dana sam se lečio i bio na hemoterapiji. Tada je ta terapija bila strašno teška i agresivna, ali sam uspeo da se izborim. Čak sam uspeo da završim i treću godinu na fakultetu. Išao sam sa sve braunilama u rukama na ispite - ispričao je Mili u životnoj ispovesti.

Foto: Instagram.com/miligramofficial

Autor: P.R.