AKTUELNO

Srpski poljoprivrednici će moći da konkurišu za IPARD sredstva već u decembru, rekao je Branislav Nedimović, ministar poljoprivrede.

- IPARD sredstva iznose 175 miliona evra a koristiće se za nabavku mehanizacije i traktora, izgradnju objekata za skladištenje i za prerađivačke kapacitete. Mi smo Evropskoj komisiji uputili zahtev za akreditaciju za sredstava. U decembru očekujemo prvi konkurs za dodelu sredstava – naveo je Nedimović.

Ministar je naglasio da će poljoprivrednici moći da računaju na različite iznose u zavisnosti od raznih faktora.

Foto: Pink.rs/Printscreen youtube

- Neki iznosi će biti od 10.000 ili 15-000 evra a neki 200.000 ili 300.000 evra ili čak 500.000 evra za prerađivačke kapacitete – napomenuo je Nedimović i dodao da su otklonjeni svi blokirajući faktori za dodelu ovih sredstava.

Ministar je rekao da iz Evrope stižu dobri signali.

- Od 20. do 24. novembra dolazi nam delegacija iz Evropske komisije koja će sve još jednom proveriti. Kad dobijete sredstva morate ih pravdati. Mora da postoji svest o tome da se sve ulaže u održiv sistem – naglasio je Nedimović.

Ministar poljoprivrede osvrnuo se i na proslavu devetogodišnjice Srpske napredne stranke.

- Najveći utisak na mene je ostavila energija na proslavi. Ta energija je neophodna da biste mogli da menjate Srbiju na bolje svaki dan. Mi se trudimo da kao mali mehanizmi u velikom sklopu i pokušavamo da izvedemo Srbiju na put evropskih vrednosti koji nam je zacrtao predsednik Aleksandar Vučić. Nije lako godinama pobeđivati a da biste pobeđivali morate svaki dan da radite a ne da pričate – zaključio je Nedimović.

#Branislav Nedimović

#Poljoprivreda

'