AKTUELNO

Na društvenim mrežama u Hrvatskoj povela se zanimljiva rasprava korisnika koji već neko vreme vode diskusiju o pekari "Luiđi" u Selcu, koja prodaje "najskuplju krofnu u Hrvatskoj".

Naime, prenosi Jutarnji list, ako požele krofnu s marmeladom, Hrvati moraju da izdvoje jedanaest kuna i 31 lipu, što je gotovo 180 dinara, dok se za krofnu sa vanilom u ovom mestu mora izdvojiti, dvanaest kuna i 81 lipa, što je čitavih 200 dinara!

S obzirom na to da se radi o malom desertu koji se u pekarama obično nudi za nekoliko desetina dinara, korisnici su se pobunili i navode da se radi o previsokim cenama.

Foto: Pixabay.com

Svoje nezadovoljstvo pokazali su na društvenoj mreži "Reddit", na kojoj su neki rekli kako se redi o pekari koja je odavno "na zlom glasu" zbog previsokih cena. Iako se radi o jadranskoj destinaciji, Hrvati smatraju da su ove cene ipak previsoke.

- Nekada dve kune, sada 12 za skoro ništa - napisao je tako jedan korisnik.

- Bojkotujte, nemojte kupovati od gamadi, za 11 kuna uzmem makarone i biljnu pavlaku i jedem dva dana - napisao je drugi.

Najdetaljniji je bio treći.

- Mi Selčani i bojkotujemo, ali ovo je velika pekara na najprometnijem mestu u selu, tačno na trgu, sad po sezoni red bude i po 20-30 ljudi u bilo koje doba dana, kad dođe jesen zatvori, jer niko domaći nije lud da kupuje kod njega, otvori u aprilu i opet ista priča, u tih šest meseci uzme koliko neke pekare ne uzmu u par godina... pljačkam turiste, kada dođe leto, krofnu im naplatim 12,81... - napisao je ovaj korisnik društvene mreže.

Autor: