AKTUELNO

Na Svetskom prvenstvu u Beogradu srpski rvači postigli su istorijski podvig osvojivši pet medalja, četiri zlatne i jednu bronzanu. Na šampionu sveta u rvanju učestvovalo je 77 zemalja.

Đorđe Kalanović, direktor marketinga Rvačkog saveza Srbije, rekao je da je ovo istorijski uspeh za srpski sport, posebno za srpsko rvanje.

- Ovo je prvi put da smo u slobodnom stilu osvojili seniorsku zlatnu medalju - rekao je Kalanović za Novo jutro TV Pink.

Kalanović je istakao da ako bismo posmatrali svakog rvača pojedinačno mogli smo da očekujemo medalju od svakog od njih.

Foto: TV Pink Printscreen

- Da se rvalo sutradan pitanje je da li bi bio isti rezultat... Ne mogu da kažem da nismo verovali pojedinačno u te momke, ali da se kocke tako sklope da imamo četiri svetska šampiona, a u poslednjih 60 godina imamo 12 svetskih šampiona, to govori koliki je ovo uspeh - naglasio je Kalanović.

Kako kaže, pokazali smo da volimo rvanje i poslali smo jaku sliku u svet.

Ali Arsalan, osvajač zlatne medalje, rekao je da je jako srećan što je došao u Srbiju i dodao je da je Srbiju izabrao da bi pokazao svoje mogućnosti u najboljem svetlu.

- Moram da dokažem da to nije bio jedinstven slučaj... Biti šampion je teško, ali ponoviti to je puno puno teže - rekao je Arsalan.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, kada je gledao navijače osetio je da su zadovoljni, da mu daju podršku.

Kaže da je pre par meseci Đorđu obećao da će osvojiti zlato, kao i svojoj familiji i ističe da mu je drago što je to obećanje ispunio.

#Ali Arsalan

#Rvanje

#Svetsko prvenstvo

#Đorđe Kalanović