AKTUELNO

Posle višemesečnih spekulacija da princ Vilijam i Kejt Midlton planiraju veliki preseljenje u Vindzor zbog svoje dece, ovo se zaista i desilo, te su njihova deca, Džordž, Šarlota i Luis, krenula u novu školu početkom ove nedelje.

Jedan insajder je za Dejli miror rekao da par želi da svojoj deci pruži malo više privatnosti nego u Kensingstonskoj palati, koja se nalazi u centru Londona, ali prema Denu Vutonu iz Dejli Mejla, ovaj potez je takođe motivisan Vilijamovom željom da da prioritet roditeljstvu, a Vilijam je to eksplicitno rekao na nedavnim kraljevskim sastancima, gde je razgovarao o „svojim iskustvima kao ožalošćenog školarca“.

Vuton je dodao da Vilijam šalje jasnu poruku kraljevskoj porodici o važnosti godina za formiranje njegove dece. Visoki kraljevski insajder rekao je za tabloid da su mu Vilijamova osećanja prema princu Čarlsu, posebno, pomogla da odluči kako da zacrta put napred sa sopstvenom decom.

- Princ Vilijam je oprostio svom ocu i odnosi između njih su jači nego što su bili u neko vreme, ali je svima bio potpuno jasan da neće ponoviti grešku koju je napravio njegov otac - rekao je izvor i dodao:

- On smatra da je neupitna radna etika princa Čarlsa imala direktan uticaj na njegovo odrastanje, posebno nakon smrti njegove majke. Prečesto je njegov otac birao svoje dužnosti umesto obaveza jednog tate.

Godinama se pričalo da su Čarls i Vilijam imali posebno spornu vezu u godinama nakon smrti princeze Dajane, ali početkom 2020. godine, kada su članovi kraljevske porodice zatvorili poglavlja od nekoliko meseci punih skandala, otac i sin su otkrili obostrano osećanje poštovanja.

U februaru 2020. otac i sin su pokazali snagu svoje veze u zajedničkom angažmanu sa Kejt Midlton i Kamillom, kraljicom suprugom, a u to vreme, izvor je rekao za Vaniti Fair, da je „definitivno došlo do promene u Vilijamovom odnosu sa ocem.”

Zanimljivo je da je i sam Čarls imao sličnih problema sa svojom majkom, Elizabetom II, koja je preminula prošlog četvrtka, a koju je godinama optuživao da je bila hladna i distancirana. Iz tog razloga ne čudi da se ponekada govori o prokletstvu kraljevske porodice koje govori o obavezama zbog kojih roditelji ne mogu da se posvete svojim naslednicima, a koje Vilijam tako strasno pokušava da izbegne.

Autor: