AKTUELNO

Na fotografiji se vidi kako Jovan Vukotić drži ruke na leđima.

Jovan Vukotić (42), navodni vođa škaljarskog klana, ubijen je u četvrtak pred trudnom suprugom i detetom u Istanbulu, a sada se pojavila njegova nikad viđena fotografija, najverovatnnije nastala 2018. godine posle hapšenja u Turskoj.

Na pomenutoj fotografiji vidi se kako Jovan Vukotić drži ruke na leđima, gde verovatno ima lisice na rukama. Takođe, može se videti da vođa "škaljaraca" sedi na stolici u opuštenoj odevnoj kombinaciji - šorcu, majici na kratke rukave i u papučama. Ova fotografija, prema nezvaničnim informacijama, nastala je u turskoj policiji i to najverovatnije 2018. godine, kada je Vukotić uhapšen u toj zemlji zbog falsifikovanja dokumenata.

- Vukotić je te godine "utočište i mirnu luku" našao u Antaliji gde je prilikom hapšenja bio u društvu manekenke Dejane Živković, sa kojom je tada bio u emotivnoj vezi - podseća sagovornik i dodaje da je Vukotić prilikom hapšenja kod sebe imao lažna dokumenta, tj. makedonski pasoš sa imenom Geogrije Andonov.

Foto: Foto/YENI ŞAFAK

Vukotić i Živkovićeva, kako izvor otkriva, duže od mesec dana živeli su tada u iznajmljenoj kući u oblasti Lara u ovom letovalištu, a od aprila 2018. putovali su po Evropi zajedno.

- Jovan je tada uhapšen, kada je sa Dejanom otišao do jedne prodavnice. Čim su izašli iz skupocenog automobila, prišli su im turski policajci i uhapsili vođu "škaljaraca", za kojim je tada Grčka bila raspisala Interpolovu poternicu zbog sumnje da je organizovao šverc 135 kilograma kokaina. Kod njega je tada pronađen i falsifikovani makedonski pasoš. Naočigled srpske manekenke stavljene su mu lisice i odveden je u pritvor - podseća izvor Kurira.

Vukotić je zatim deportovan iz Turske u Srbiju, a u Drugom osnovnom sudu u Beogradu branio se rečima da je nije šef nikakvog klana.

Foto: Privatna arhiva

- Stvoren je mit o nekakvom škaljarskom klanu i meni kao vođi. Nisam šef nikakvog klana, nisam šef čak ni svojoj ženi i deci. Godinama mi podmeću lažne optužbe, iza kojih stoji kriminalna organizacija koja stoji iza brojnih krivičnih dela. Kruna svih krivičnih dela koja je ta organizacija počinila je ubistvo mog prijatelja, advokata Dragoslava Miše Ognjanovića - rekao je tada Vukotić.

Podsetimo, Vukotić je još jedna žrtva rata do istrebljenja između kavačkog i škaljarskog klana. Zaraćene strane su do 2014. godine bile jedinstveni klan koji se raspao zbog nestanka vrednog tovara kokaina u Valensiji. Prva žrtva rata bio je Goran Radoman, a od tada rat bez milosti odneo preko 60 žrtava.

#Fotografija

#Jovica Vukotić

#Turska

#Škaljarski klan