AKTUELNO

Četvorica mladih Užičana, Vladimir Milošević (27), Uroš Drčelić (22), Stefan Džavović (21) i Nikola Daničić (19), poginula su juče oko pet sati ujutru u udesu koji se dogodilo na samo nekoliko kilometara od grada, na Zlatiborskom putu, kod kamenoloma Surdup.

Trojica mladića ostala su na mestu mrtva, četvrtom, koji je prebačen u Opštu bolnicu u Užicu, lekari su pokušali da spasu život, ali nisu uspeli.

Ispravili krivinu

- Neposrednih očevidaca nesreće nema. Prema tragovima koji su ostali na putu, četvorica mladića koji su bili u džipu BMW X5 slovenačkih tablica, kojim je najverovatnije upravljao Vladimir Milošević, kretali su se iz pravca Užica prema Zlatiboru. Posle dugog pravca pored kamenoloma, neposredno pre blage desne krivine, džip je nastavio bezmalo pravo, prešao preko sve tri kolovozne trake i svom silinom udario u tri teška betonska odbojnika koje je prevrnuo - priča izvor Kurira.

Foto: Printscreen Facebook

Sestra se oprostila od Vladimira: Pitam se što mi te je bog uzeo

Sestra Vladimira Miloševića se na Instagramu oprostila od svog brata porukom.

- Molim se da se probudim iz ovog odvratnog sna da se vratiš kući da mi kažeš "gde si, burgijo, što si me izdao sinoć u 'Skali'", ali kažu bog uzima za sebe najbolje. Samo se pitam što mi je baš tebe uzeo. Ja ti čuvam sat i parfeme, ali one bombone ne garantujem, imam i ja dušu, majku mu. Nemoj da brineš, a ti gore uživaj i odmori se. Želim ti mirno putovanje i možda gore budeš imao pameti, kretenu. Zauvek ćeš biti moja burgija, moj batac, moj burazer, moja sreća i moj anđeo. Čuvam mamu i tatu, nemoj da mi se brineš gore, da znaš. Ja te volim i voleću te zauvek. Nadam se da ćemo se jednog dana sresti i da ćemo popiti "dojč" i kiselu gore jednu, na miru. Čuvaj nas, molim te. Tvoja sestra. Tvoj leb mekani. Tvoj kreten mlađi. Neka mi te anđeli čuvaju - napisala je sestra u poruci.

Od Miloševića su se, osim sestre, oprostili i iz firme u kojoj je radio.

Vozilo je zatim tridesetak metara klizalo ivicom puta, uz sami ivičnjak, udarilo u stenu na levoj strani, zatim se odbilo u desnu stranu, ponovo prešlo preko sve tri kolovozne trake, udarilo u metalni odbojnik, i zatim se prevrnulo.

- Video sam ekipe vatrogasaca, hitne pomoći, smrskano vozilo pored metalne ograde. Sve je bilo jezivo. Iznosili su povređene iz vozila, nosili ka kolima hitne pomoći. Video sam i spasioce koji su sekli smrskano vozilo - ispričao je jedan od očevidaca koji je ubrzo posle udesa stigao na mesto stravičnog udesa.

Crna tačka

Smrskani džip prebačen je na tehnički pregled, neki očevici ispričali su da je u trenutku udesa na tom delu puta bilo magle, da je kolovoz bio mokar.

- Za sada se ne zna koliko brzo se kretao džip. Ovo mesto je svojvrsna crna tačka na putu Užice-Zlatibor, na samo nekoliko stotina metara nalaze se spomenici trojici ili četvorici vozača koji su baš ovde stradali prethodnih godina - kaže izvor:

- Ne zna se ni gde su mladići u ranu zoru išli, da li su krenuli da se provozaju ili su hteli da popiju piće na Zlatiboru. Neki od njih su pre udesa viđeni po užičkim kafanama i diskotekama, o čemu svedoče i snimci na njihovim Instagram profilima na kojima se vidi da su se Stefan, Vladimir i Uroš provodili zajedno. Ironijom sudbine, poslednja pesma koju su objavili je tehno hit "Ples sa đavolom" - priča sagovornik.

Dan žalosti

Stradali Vladimir, kažu Užičani, radio je kao vozač kamiona u Sloveniji.

- Kad god je tamo imao pauzu, dolazio bi u Užice. Koliko znam, iz Slovenije je došao u subotu, dan pred nesreću, planirao da ostane nekoliko dana, da se odmori. Radan, vredan, dobar mladić - kaže jedan od komšija porodice Milošević iz naselja u centru Užica.

Najmlađi, Nikola Daničić, samo što je završio četvrti razred srednje škole, Uroš Drčelić radio je u pogonu jedne ovdašnje fabrike nameštaja.

- Urošu su na kilometar od tog mesta, navodno, pre 20 godina poginuli baba i deda - kažu Užičani.

Foto: Printscreen Facebook

O Stefanu Džavoviću meštani imaju samo reči hvale.

- Stefan je radio u jednoj pekari u Užicu, sjajan momak, vredan, spreman, dobro dete... Ne može čovek da zamisli da ga više nema, da ga više nećemo videti - kaže jedan od prijatelja porodice.

Odlukom gradonačelnice Jelene Raković Radivojević, ponedeljak, 12. septembar, proglašen za dan žalosti u Užicu.