AKTUELNO

Dobro je prošla!

Pobednica "Zadruge 2" i pevačica Luna Đogani operisana je u KBC Dr Dragiša Mišović zbog, kako su preneli mediji, a njeni najbliži potrdili, promene na dojci.

- Luna je danas u KBC Dr Dragiša Mišović operisala promenu na dojci. Bila je prvi pacijent na kojoj je izvršen operativni zahvat. Za intervenciju su bila zadužena dva doktora. Nakon operacije, njeno stanje je stabilno - ispričao je u toku jučerašnjeg dana izvor za medije.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Iako još uvek nije precizirano kakvu je tačno promenu na dojci imala Đoganijeva, od ranije je poznato da je i njena majka Anabela Atijas imala sličan problem u mladosti.

Meni se to davno desilo, sa samo 20 godina. Operisana sam u Švedskoj 1995. godine. Imala sam tu sreću da čujem razgovor mojih prijateljica koje su pričale o pregledu, odnosno mamografiji. Slušala sam stariju prijateljicu koja je govorila tada da je samokontrola veoma važna i, eto, igrom slučaja meni je to ostalo u glavi, taj razgovor i jasno se sećam da trenutka kada sam napipala kvržicu na dojci. Tog petka sam se vraćala iz diskoteke, otišla da se tuširam i napipala kvržicu. U ponedeljak sam odmah otišla na pregled, urađena mi je biopsija i u roku od tri dana mi je zakazana operacija - ispričala je svojevremeno Anabela.

Foto: TV Pink Printscreen

U Švedskoj je zakonom propisano da žene starije od 30 godina moraju da idu na pregled, na mamografiju, a ja sam se družila sa devojkama tih godina, koje su mi pričale o tome. Tako sam jedne večeri posle povratka iz grada, dok sam se tuširala, napipala kvržicu, odmah me je uhvatila panika, probudila sam mamu, i sutra smo otišli na pregled, a u roku od dva dana su mi urađeni biopsija i operacija. Nekoliko meseci sam bila na hormonskoj terapiji, i uspešno se oporavljala jer je tumor otkriven na vreme, sve je prošlo bez posledica. Posle toga sam ostala u drugom stanju, dobro sam iznela trudnoću, ali nisam mogla da dojim Lunu. Posle šest godina ugradila sam silikone, mada su mi lekari savetovali da to uradim i ranije. Psiha je mnogo bitna, ne predajte se bolesti, živite sa tim kao da je trenutan problem, koji će biti rešen - dodala je tada pevačica.
Uvek odreagujem kada nešto primetim, sada poznajem svoje telo više nego ranije. Znam kako otprilike izgledaju te opasne kvržice, znam da ne bole i da su veoma tvrde, i da se po tome razlikuju od ostalih. Ne treba doživeti stres na svaku kvržicu u našem telu, ali treba biti obazriv, a ja sam postala mnogo obazrivija. Igrom slučaja mi je u malom mozgu ostalo to masiranje dojki pri tuširanju - zaključila je Anabela.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: Pink.rs