AKTUELNO

Šta je policija čekala, budući da je krvavi pir na Cetinju trajao nešto duže od sat vremena?!

Vladislav Dajković, aktivista iz Crne Gore, oglasio se za Televiziju Pink dan nakon nezapamćenog masakra na Cetinju. Kako kaže, o zločinu nema novih informacija, a najavljeno je da će se u toku dana obratiti Uprava policije, a trebalo bi da budu saopšteni svi detalji, kao i motiv masakra.

Foto: TV Pink Printscreen

- Definitivno je na Cetinju stvorena užasno negativna atmosfera i bilo je pitanje kada će doći do „pucanja“ situacije. Ne bih zločin vezivao za nacionalne, verske i druge probleme jer je počinilac pojedinac koji je, na kraju krajeva, usmrtio i članove svoje porodice – kaže Dajković za „Novo vikend jutro“ sa Jovanom Jeremić.

Podsetio je da je Vlada Crne Gore proglasila trodnevnu žalost zbog ubistva 10 osoba.

- Mislim da je to najmanje što je Vlada mogla da uradi i videli smo da je premijer Dritan Abazović kasno sinoć otišao u posetu ranjenima. Četvoro povređenih nalazi se na intenzivnoj nezi u KBC u Podgorici, a mi se svi molimo za njihov oporavak – rekao je Dajković.

Foto: PRINTSCREEN/YOUTUBE

Ističe da je ovaj zločin ujedinio narod u Crnoj Gori.

- Ovo su trenuci u kojima nije važno ko je Srbin, a ko Crnogorac. Važno je da smo svi ljudi. Ovaj gnusan zločin ne mogu da shvatim, nije se dešavao ni na Divljem zapadu – kaže Dajković.

Zapitao je šta je policija čekala, budući da je krvavi pir na Cetinju trajao nešto duže od sat vremena.

Foto: Facebook.com

- Možda su bili na terenu nestručni policajci nižeg ranga, ali izvesni Kaluđerović lišio je ubicu života - priča Dajković.

Kaluđerović je, dodaje, civil, slučajni prolaznik. Ubica je, prema nezvaničnim saznanjima Dajkovića, prethodno lišio života Kaluđerovićeva dva kuma.

Bezumna osoba i bezumni čin.