AKTUELNO

Sve u istom danu!

Na današnji dan 1995. godine počeo je progon srpskog stanovništva u Hrvatskoj, a među progranima bila je i rijaliti učesnica Stanija Dobrojević.Od stresa koji je doživela nakon što su joj u ratu zapalili dom, bacili bombu na auto i izrešetali tatu, Dobrojevićeva je dobila poremećaj rada štitne žlezde, s kojim se i danas bori.

Smrt Dragana Dobrojevića, oca Stanije Dobrojević, ostavila je na nju posledice za ceo život! I njen brat je usled stresa doživeo alopeciju i ostao bez kose.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Kada se dogodila tragedija i rat 1995. godine, u istom danu ubijen joj je otac, spaljena kuća i bačena bomba na auto. Tada je s majkom i bratom Sanijem završila u kolektivnom smeštaju, sa svim ljudima koji su doživeli sličnu sudbinu. Ona je tada imala samo 10 godina, ali seća se svega kao da je juče bilo. Situacija je stresna za celu porodicu. Pored toga što tragične slike uvek ima pred očima, ona se i razbolela. Štitna žlezda joj je kritična, što je svakog časa može dovesti u opasnost. Prema savetu lekara, Stanija ne sme da se nervira, tuguje i plače, jer se to sve održava na njeno zdravlje. Njena majka uvek je strahovala za nju, jer je tragedija najviše uticala na starletu. Bila je veoma vezana za oca - otkriva naš izvor i dodaje da ona na šest meseci ima redovne kontrole, a da će lekove morati da pije do kraja života.

Iako je učesnica „Zadruge“ ranije pričala o nesreći, postoje stvari koje nije želela da iznosi u javnost.

Ona je tokom odrastanja promenila čak devet osnovnih škola, a Ruma je bila trinaesto mesto u koje su se doselili. Konstantno upoznavanje s novim mestoma, ljudima, učiteljima, decom, borba za pronalazak svog mesta u društvu, želja da se dokaže kao odličan đak, sticanje prijatelja i uklapanje bili su veoma teški i potresni. Gubitak oca ostavio je velike posledice u životu, izgubila je očinsku figuru, neku vrstu osećaja zaštite i sigurnosti, ali je njena majka sve radila da to nadomesti, da se bori za njih kao prava lavica i izvede ih na pravi put, u čemu je i uspela - kaže naš izvor i dodaje da je i njen brat Sani pretrpeo stres i ostao bez ijedne dlake na telu.

Foto: Instagram.com/stanijadobrojevic

Sve je to posledica užasnog stresa. Njemu je preko noći počela da opada kosa, sve dok nije izgubio poslednju dlaku na telu. I ta situacija je Staniju izuzetno potresla.Stanija je pre nekoliko godina za medije rekla da se razbolela i da vuče posledice iz detinjstva.

Tata mi je ubijen tokom rata u Hrvatskoj. Bio je kućni prijatelj Slobodana Miloševića, poznavao je i Željka Ražnatovića Arkana. Kad je život u Hrvatskoj postao nemoguć, mama, brat i ja smo napustili kuću u Okučanima na koju su kasnije bacili bombe i sravnili je sa zemljom. Tata je ostao tamo. Naredne dve godine nismo znali ništa o njemu, da li je živ ili mrtav. Kada su nam javili da je ubijen, srušio nam se ceo svet. Mama je imala tek tridesetak godina, brat šest, a ja deset. Rekli su nam da je sahranjen u jednoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj. Ni dan-danas ne znamo gde je sahranjen, niti detalje njegovog ubistva. Godine bez tate bile su mučne za nas, selili smo se često. Očinska figura mi je oduvek falila. Možda zato i danas od svog muškarca tražim zaštitu, mora da bude siguran u sebe da bih mu poklonila srce. Sve to odrazilo se na moje zdravlje, a posledice i danas imam - izjavila je tada Stanija.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: M.M.