AKTUELNO

Centar za bezbednost, istrage i odbranu DBA pohvalio je stav ministra Nebojše Stefanovića koji je javno stao u odbranu policajaca koji obavljaju svoj posao.

Stefanović je gostujući u jutarnjem programu TV Pink odbranio ugled policije, a na temu poslednjih dešavanja u kojima su policajci vršeći svoju dužnost i radeći sve po zakonu, lišili života kriminalce, navodi se u sapštenju.

Kako se dodaje, takav potez ministra Stefanovića je za svaku pohvalu jer je objasnio ono što treba svi da znaju, a to je zakonska procedura i ovlašćenja kojom se vode pripadnici policije prilikom upotrebe oružja.

Građanima koji su u pojedinim medijima mogli da pročitaju naslove u kojima su glavne reči "policajac ubio“, stvara se pogrešna slika ne samo tog policajca, već cele policije, navodi se u sapštenju.

Iz Centra za bezbednost su ukazali da pojedini mediji nisu napisali da su ti policajci reagovali u skladu sa zakonskim ovlašćenjima što je propisano Zakonom o policiji.

- Pored toga, ministar Stefanović najavio je i povećanje plata za radnike MUP-a, ali i jednu vanrednu isplatu. Ovakvo zalaganje ministra je za svaku pohvalu jer svi znamo da policajci rade veoma težak i zahtevan posao - naglašeno je u sapštenju.

Želja i trud ministra da se izbori za povećanje plata u sektoru bezbednosti je, prema njihovom mišljenu, dokaz da gospodin Stefanović radi u interesu policije ali i svih građana jer da podsetimo, policija je tu da štiti građane. Stevan Đokić Srdacan pozdrav Stevan Djokic

#Nebojša Stefanović

#Policija

'