AKTUELNO

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež je govoreći o privrednoj saradnji sa Prištinom ocenio da je najvažnije prevazići barijere u glavi.

- Ovo je treći put da organizovano učestvujemo na Sajmu poljoprivrede u Prištini, bili smo najveći izlagači tamo. Velike firme lakše nalaze put, ove godine su se uključila i manja, neafirmisana preduzeća – rekao je Čadež za TV Pink.

Kako je dodao, firme se vraćaju sa konkretnim ugovorima i to je veliki uspeh.

Čadež je istakao da se na uklanjanju barijera u privrednoj saradnji radi savkodnevno i da je komunikacija između carinskih službi i veterinarske inspekcije bolja, te da najveće barijere zapravo dolaze iz glave.

Foto: Printscreen

- Kompanije posluju da bi zaradile zajedno. Većinu barijera ne treba rešavati na najvišem političkom novu na pregovorima u Briselu, dovoljno je malo volje i razmevanja i shavatanja šta taj biznis donosi građanima – istakao je Čadež.

- Prirodno je da je to naše tržište. Mislim da još više možemo da budemo prisutni tamo, i ne samo u trgovini. Sada radimo na zajedničkim investicionim poduhavtima privrednika iz Prištine i Beograda, to je novi korak u saradnji – dodao je Čadež.

Govoreći o privrednom ambijenutu u Srbiji, on je ocenio da su uslovi poslovanja neuporedivo bolji nego ranijih godina.

- To je trend, politička situacija je stabilna i predvidiva, pa su investitori spremniji da ulaži u potraže partnere u Srbiji - naglasio je Čadež.

#Privredna komora Srbije

#Priština

#saradnja

'