AKTUELNO

Građanskom demokratskom forumu očigledno smeta to što neko, sasvim legalno i legitimno, pokušava da u srpskim školama promoviše pravoslavlje i veru u Boga.

Zato i napadaju patrijarha srpskog Porfirija optužujući ga da pravi spiskove nepodobnih direktora škola. Naprotiv, patrijarh je samo ukazao na jasne opstrukcije u izboru veronauke za predmet - izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. On je istakao da je prošlo vreme ideoloških predaka Građanskog demokratskog foruma koji su Crkvu i sveštenike progonili, a bogoborstvo uveli u škole.

Ako je iko pokazao tolerantnost, širokogrudost, osećaj za drugačije mišljenje, onda je to patrijarh Porfirije. Čim se usudio da brani interese Crkve, vere i verujućeg naroda, levo-liberalni drugosrbijanci su ga dočekali na nož, jer njima nedostaju gore navedene osobine - napomenuo je Đurđev.

Predsednik Srpske lige smatra da cela javnost mora podržati patrijarha u borbi za veronauku. Naša deca moraju imati pravo na slobodu izbora nastave koje neće biti sputavano tajnim kanalima. Veronauka može samo da oplemeni našu decu, da je dodatno vaspita i da je nauči da kada odrastu ne budu kao Vuletić i ostali iz Građanskog demokratskog fronta - zaključio je Đurđev.