AKTUELNO

Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara.

Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara dobiće još 10.000.

Ministar finansija Siniša Mali je gostujući u "Hit Tvit-u" poručio kako se radi o velikoj stvari za sve građane, ali i da prijava za vaučere počinje sutra. Svi koji ispunjavaju uslove mogu se prijaviti u poštama širom Srbije, a Mali napominje i da je želja da građani upoznaju svoju zemlju.

Foto: TV Pink Printscreen

Već od sutra će građani Srbije moći da se prijave. Dakle, 200 hiljada novih vaučera od po 15 hiljada dinara. U Pošti Srbije možete da se prijavite. Inače, mi smo početkom godine izndali 100 hiljada vaučera od po 5 hiljada dinara. On koji su dobili vaučere od 5 hiljada dinara, automatski će dobiti još 10 hiljada dinara. Tako da ćemo imati 300 hiljada građana kojima će država pomoći da svoje letovanje provedu u Srbiji. Želja nam je da pomognemo onima koji ne mogu to da urade sami, ali i da građani upoznaju svoju zemlju - kazao je Mali.

Foto: TV Pink Printscreen

Govoreći o povećanju plata i penzija, Mali govori da će penzioneri imati najveće povećanje u poslednjih nekoliko decenija, dok će minimalci i plate biti duplo povećane.

Veoma su nam važne investicije koje smo pokrenuli pre nekoliko godina. U ovom trenutku se gradi 10 novih auto-puteva u Srbiji. Videli smo koliko je fabrika, bolnica, škola otvoreno. To je važna stvar za rast BDP-a. Trudimo se da uvek kad ima prosotra povećavamo plate i penzije. Mi ćemo od 1. novembra i 1. januara povećati penzije za 19,1 odsto. To će biti najveće povećanje penzija. Nekoliko decenija nije bilo toliko povećanje. Idemo na povećanje zarada dvocifreno - rekao je Mali.